Τη δεύτερη φετινή του νίκη πανηγύρισε ο Μαρκ Μάρκεθ κατακτώντας για τρίτη φορά στην καριέρα του και δεύτερη συνεχή το Moto GP στην πίστα της Χερέθ.

Ο Ισπανός αναβάτης και παγκόσμιος πρωταθλητής παρότι τρίτος στις κατατακτήριες πήρε από την αρχή το προβάδισμα στην κούρσα και συνέχισε να ξεμακραίνει με τη Repsol Honda χωρίς να απειλείται από κανέναν.

Ο Άλεξ Ρινς με Suzuki σύντομα αποκόπηκε από τους υπόλοιπους και εξασφάλισε τη δεύτερη θέση σε απόσταση 1,6’’ από τον πρώτο, ενώ το πόντιουμ συμπλήρωσε ο Μάβερικ Βινιάλες που άντεξε στην πίεση του Αντρέα Ντοβιτσιόζο. Ο Βαλεντίνο Ρόσι κατέλαβε την έκτη θέση, που κρίνεται ικανοποιητική δεδομένου ότι ξεκίνησε τον αγώνα από τη 13η θέση.

Μπροστά από τη Yamaha του «γιατρού» τερμάτισε ο Πετρούτσι, ενώ πίσω του κατά σειρά οι Μορμπιντέλι, Κράτσλοου, Νακαγκάμπι, Μπραντ, Α. Εσπαργκαρό, Λορένθο, Π. Εσπαργκαρό, Ζαρκό και Ραμπάτ.

Ο Φάμπιο Κουαρταράρο, που χθες πήρε την παρθενική pole position μόλις στον τέταρτο αγώνα της καριέρας του, στάθηκε άτυχος, καθώς στον 13ο γύρο αναγκάστηκε να εγκαταλείψει λόγω μηχανικής βλάβης.

Η μάχη του πρωταθλήματος πάντως παραμένει συναρπαστική, καθώς ο Μάρκεθ είναι πρώτος με 70 βαθμούς, έναν λιγότερο έχει ο Ρινς, ακολουθεί με 67 ο Ντοβιτσιόζο και 61 ο Ρόσι. Δηλαδή μέσα σε απόσταση εννιά βαθμών βρίσκονται τέσσερις αναβάτες!

Ο επόμενος αγώνας, πέμπτος στη σεζόν, θα γίνει στις 19 Μαΐου στο Λε Μαν της Γαλλίας.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube