Έως και οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν όταν σημειώθηκαν αλλεπάλληλες εκρήξεις σε γήπεδο στην πόλη Τζαλαλάμπαντ αργά το βράδυ της Παρασκευής, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Οι εκρήξεις έγιναν σε ποδοσφαιρικό στάδιο της πόλης όπου βρισκόταν σε εξέλιξη ένας αγώνας κρίκετ, ενώ μόλις είχε αρχίσει ο ιερός μήνας του Ραμαζανιού, εξήγησε ο Σοχράμπ Καντέρι, μέλος του επαρχιακού συμβουλίου. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εκρήξεις οφείλονταν σε δύο ρουκέτες που εβλήθησαν εναντίον του γηπέδου. Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι πενήντα τραυματίστηκαν, είπε ο ίδιος, αλλά τόνισε πως ο απολογισμός δεν είναι ακόμη οριστικός.

Ο Αταουλάχ Χογκιάνι, εκπρόσωπος του κυβερνήτη της Νανγκαρχάρ, δήλωσε ότι οκτώ θεατές σκοτώθηκαν και άλλοι 43 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν σημειώθηκαν τουλάχιστον τρεις εκρήξεις η μια αμέσως μετά την άλλη.

Δεν έχει υπάρξει ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση μέχρι στιγμής.

Η βία στην επαρχία Νανγκαρχάρ, στα σύνορα με το Πακιστάν, έχει κλιμακωθεί φέτος. Την περασμένη εβδομάδα, μια συντονισμένη επίθεση εναντίον μιας δημόσιας υπηρεσίας είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 15 άνθρωποι.

Στην επαρχία δρουν τόσο τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ), όσο και οι Ταλιμπάν. Την περασμένη εβδομάδα, ο κυβερνήτης της Νανγκαρχάρ απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του εξαιτίας της επιδείνωσης της κατάστασης ασφαλείας στην επαρχία.

Πηγή: iefimerida.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τραγωδία στον Σαρωνικό: Νεκρός 52χρονος ναυτικός μετά από πτώση στη θάλασσα

Ισραήλ: Ο Χέρτζογκ επέλεξε τον Γκάντι Άιζενκοτ, αντίπαλο του Νετανιάχου, για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Κρακοβία: Στο όχημά του δράστη εντοπίστηκαν όπλα και πυρομαχικά

Λασίθι: Ανθρώπινη σορός εντοπίστηκε σε θαλάσσια περιοχή βόρεια της νήσου Χρυσή

Τουλάχιστον 5 νεκροί από πυροβολισμούς στην Κρακοβία - Συνελήφθη ο δράστης

«Η εσωτερική διαχείριση από την Τουρκία δεν μας αφορά»: Αντίδραση της Αθήνας στη δήλωση Φιντάν

Φοροδιαφυγή-μαμούθ με αχυρανθρώπους σε κέντρα - 18 συλλήψεις - Ομολόγησε γνωστός ηθοποιός-μοντέλο

Θάνατος Μαζωνάκη: Στο επίκεντρο η γυναίκα που προμήθευε τα φάρμακα αναισθησίας

Φιντάν στον ΣΚΑΪ για NAVTEX: «Όλα είναι φυσιολογικά, όλα είναι καλά» - «Λύθηκε το πρόβλημα»

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σαββατοκύριακο λόγω του 43ου Αυθεντικού Μαραθώνιου Αθήνας - Ποιοι δρόμοι κλείνουν