Έκρηξη στο στόχαστρο της οποίας βρέθηκε σιιτικό τέμενος σημειώθηκε στην πόλη Κουντούζ, στο βορειοανατολικό Αφγανιστάν, σύμφωνα με αξιωματούχο των Ταλιμπάν.
Βάσει μαρτυριών και όπως αναφέρει το Associated Press, υπάρχουν πολλά θύματα από την ισχυρή έκρηξη, η οποία σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας προσευχής της Παρασκευής.
«Σήμερα το απόγευμα, σημειώθηκε έκρηξη σε τζαμί σιιτών, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και να τραυματιστούν συμπατριώτες μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιουλάχ Μουτζαχίντ στο Twitter, προσθέτοντας ότι ειδική μονάδα φτάνει στο σημείο.
Τις τελευταίες εβδομάδες, σημειώθηκαν αρκετές επιθέσεις, μεταξύ των οποίων μία σε τζαμί στην Καμπούλ. Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για κάποιες από αυτές τις επιθέσεις.
Πηγή: Η Καθημερινή