Χιλιάδες Αφγανοί διαδήλωσαν σήμερα κατά των Ταλιμπάν στη νότια πόλη Κανταχάρ, σύμφωνα με έναν πρώην κυβερνητικό αξιωματούχο και πλάνα της τοπικής τηλεόρασης, αφού οι κάτοικοι διατάχθηκαν να εκκενώσουν ένα οικιστικό συγκρότημα στρατιωτικών.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά από το σπίτι του κυβερνήτη στην Κανταχάρ μετά τη διαταγή που έλαβαν περίπου 3.000 οικογένειες να εγκαταλείψουν τον χώρο, σύμφωνα με τον πρώην κυβερνητικό αξιωματούχο που είδε τα πλήθη.

Πλάνα από τοπικά ΜΜΕ έδειξαν πλήθη ανθρώπων να αποκλείουν ένα δρόμο στην πόλη.

Η περιοχή αυτή κατοικείται κυρίως από οικογένειες απόστρατων στρατηγών των ενόπλων δυνάμεων και άλλων μελών των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας.

Οι οικογένειες, ορισμένες από τις οποίες ζούσαν στον τομέα αυτόν για σχεδόν 30 χρόνια, είχαν τρεις ημέρες προκειμένου να εκκενώσουν τα σπίτια τους, δήλωσε ο αξιωματούχος ο οποίος μίλησε με κάποιους από τους πληττόμενους.

Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για σχόλιο.

Σποραδικές διαδηλώσεις εναντίον των Ταλιμπάν, που ανήλθαν στην εξουσία στο Αφγανιστάν με την κατάληψη της Καμπούλ πριν από σχεδόν ένα μήνα, κατέληξαν ορισμένες φορές σε φονικές συγκρούσεις. Σήμερα δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένες αναφορές για βία.

Οι ηγέτες των Ταλιμπάν έχουν δεσμευθεί ότι θα ερευνήσουν οποιαδήποτε περιστατικά κακομεταχείρισης, αλλά έχουν διατάξει τους διαδηλωτές να ζητούν άδεια πριν από τη διεξαγωγή διαδηλώσεων.

Τα Ηνωμένα Έθνη δήλωσαν την Παρασκευή πως η απόκριση των Ταλιμπάν σε ειρηνικές διαδηλώσεις γίνεται όλο και περισσότερο βίαιη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Γερμανία: Σε ψυχιατρικό ίδρυμα οδηγήθηκε ο ύποπτος για τον εμπρησμό στη «Φωλιά του Αετού», του Χίτλερ

Εξάρχεια: Διακοπή κυκλοφορίας σε Ιπποκράτους και Σόλωνος λόγω ελέγχου για ύποπτη βαλίτσα

Γαλλία: Ξεκίνησε η κεντρική πορεία στο Παρίσι υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας - Δακρυγόνα και κανόνια νερού σε διαδηλωτές

Μερτς: «Τεράστια απειλή» για τη Γερμανία η Ρωσία - Προειδοποιεί για προσπάθειες αποσταθεροποίησης

Pizza Fan: Τα χρήματα σε σακουλάκια στο σπίτι του «υπαρχηγού» και οι διάλογοι-φωτιά

Μία ώρα πίσω οι δείκτες των ρολογιών τα ξημερώματα της Κυριακής

Ιορδανία: Ενισχύθηκαν τα μέτρα ασφαλείας μετά το μακελειό σε ελληνορθόδοξη εκκλησία - Στους 8 οι νέκροί

Καιρός: Επιστρέφει η ηλιοφάνεια με πτώση της θερμοκρασίας - Πού αναμένονται βροχές

Θεσσαλονίκη: Νέα εισαγγελική έρευνα για τα 212 ζώα στη Θέρμη – Ελεύθερη αφέθηκε η 54χρονη

Pizza Fan: Ποινική δίωξη για κακουργήματα στους 23 συλληφθέντες - Ποιες είναι οι κατηγορίες