Το μπάσκετ παγκοσμίως είναι, κατά γενική ομολογία, ένας χώρος ανδροκρατούμενος, κυρίως ως προς τα επιτελικά πόστα σε διοικητικό επίπεδο. Άνδρες καλούνται συνήθως να λάβουν αποφάσεις, να ασχοληθούν με τα συμβόλαια, με τα καθημερινά προβλήματα των αθλητών και την εύρυθμη λειτουργία της ομάδας σε όλες τις πτυχές της.

Υπάρχουν βέβαια και εξαιρέσεις και μία από τις πιο τρανταχτές αναδείχθηκε φέτος στη χώρα μας. Η Χριστίνα Σκέντζιου είναι η μοναδική γυναίκα General Manager σε ομάδα πρώτης κατηγορίας στην Ελλάδα καθώς και στην Ευρώπη. Αποτέλεσε την Γενική Διευθύντρια στον Ιωνικό Νικαίας Affidea κατά την επιστροφή του στα σαλόνια της πρώτης κατηγορίας ύστερα από 32 χρόνια και είχε σημαντικό ρόλο στο να καμφθούν τα εμπόδια που υπήρχαν στη διάρκεια του περασμένου καλοκαιριού σχετικά με το διαδικαστικό κομμάτι της επιστροφής.

Μέχρι να φτάσει στο συγκεκριμένο σημείο και στην ανάληψη μιας τόσο απαιτητικής θέσης είχε σημειώσει μακρά πορεία στο χώρο του μπάσκετ, ως Υπεύθυνη Γραφείων Τύπου και επικοινωνίας διαφόρων ομάδων όπως ο Άρης, ο Φάρος Κερατσινίου, ο Ιωνικός Νικαίας, ο Ήφαιστος Λήμνου.

Ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Βαγγέλης Τσάπας πήρε το ρίσκο να δώσει τα ηνία μιας τόσο σημαντικής θέσης στη Χριστίνα και δικαιώθηκε. Το γεγονός λοιπόν της ιδιαίτερης αυτής θέσης που κατέχει η Διευθύντρια του Ιωνικού, κέντρισε το ενδιαφέρον διαφόρων μέσων από την Ευρώπη, όπως της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης, Deutsche Welle, η οποία έκανε αφιέρωμα στη Σκέντζιου ως μία εκ των δυναμικοτέρων γυναικών στον κόσμο. Η δημοσιογράφος του γερμανικού καναλιού, Νικολία Αποστόλου, βρέθηκε στη Νίκαια όπου συνομίλησε και παρακολούθησε τη Σκέντζιου επί τω έργω με την ίδια να αποκαλύπτει πτυχές της απαιτητικής καθημερινότητας και... μυστικά επιβίωσης.

Δείτε το βίντεο:

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube