Ξεχωριστή είναι η σημερινή ημέρα για τον Δημήτρη Νικολάου, ο οποίος μετά το βάπτισμα του πυρός που πήρε με την Γιουβέντους αναμένεται να αγωνιστεί στο αποψινό παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νου για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Στην πορεία του 19χρονου στόπερ των Πειραιωτών αναφέρθηκε η ισπανική εφημερίδα «AS», η οποία μάλιστα φιλοξενεί δηλώσεις του και τον συγκρίνει με τον Τραϊανό Δέλλα και τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας

«Ο Δημήτρης Νικολάου (13 Αυγούστου 1998), 19 ετών, ετοιμάζεται να εκπληρώσει ένα όνειρο. Ο Τάκης Λεμονής παραδέχθηκε ότι θα ρίξει το βάρος στην αντιμετώπιση του Μέσι, με τον Νικολάου να είναι πρωταγωνιστής σε αυτό.

Ο αμυντικός του Ολυμπιακού, ο οποίος είναι διεθνείς με όλες τις μικρές Εθνικές της Ελλάδας, είναι ένα από τα “κοσμήματα” του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Νικολάου μπορεί να ακολουθήσει σύντομα τα βήματα του φίλο του, Παναγιώτη Ρέτσου, ο οποίος σε ηλικία 18 ετών πήγε στη Λεβερκούζεν για 22 εκατ. ευρώ.

Ο Νικολάου, ο οποίος συνεχίζει την καλή παράδοση της Ελλάδας με τους κεντρικούς αμυντικούς (παράδειγμα ο Τραϊανός Δέλλας και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος), μίλησε στην AS:

Νομίζω ότι εκτός από το ταλέντο του κάθε παίκτη, θα πρέπει να θέτεις στόχους και την σκληρή δουλειά για να μπορέσεις να πετύχεις τα όνειρά σου”, είπε ο νεαρός παίκτης που μπορεί να παίξει ως αριστερό στόπερ και ως χαφ και εμφανίζεται ανυπόμονος για τον αγώνα: “Πριν από μερικούς μήνες δεν θα μπορούσα να ονειρευτώ να παίξω κόντρα στον Μέσι, τον Σουάρες ή τον Ράκιτιτς. Εάν μου δοθεί η ευκαιρία να παίξω στο σημερινό παιχνίδι, θα είναι κάτι αξέχαστο για εμένα”».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube