Πόσες και πόσες φορές δεν έχουμε φέρει ως παράδειγμα προς μίμηση, τον τρόπο με τον οποίο “πουλάει” η Πόρτο. Γιατί οι “δράκοι” έχουν αποδείξει (με τον πλέον αξιόπιστο τρόπο) ότι είναι... μάστορες όχι μόνο στις πωλήσεις παικτών αλλά και προπονητών.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Το έχει κάνει και αυτό ο τεράστιος Πίντο Ντα Κόστα, καθώς το καλοκαίρι του 2011 είχε πάρει 15 εκ. ευρώ από την Τσέλσι, προκειμένου να δώσει το “οκέι” για να μετακομίσει στο Λονδίνο ο τότε τεχνικός της Πόρτο, Αντρέ Βίλας Μπόας.

Τούτες οι γραμμές γράφονται με αφορμή την επιμονή του πορτογαλικού Τύπου για συμφωνία των “δράκων” με τον προπονητή του Ολυμπιακού, χωρίς μάλιστα να γίνεται αναφορά στο συμβόλαιο που έχει ο 39χρονος κόουτς με την ομάδα του Πειραιά.

Ένα “κλειστό” διετές συμβόλαιο σύμφωνα με δήλωση του ίδιου του Σίλβα, σε συνέντευξη του σε εφημερίδα της πατρίδας του πριν από λίγους μήνες. Αν μη τι άλλο η επιμονή του πορτογαλικού Τύπου περί “ανακοίνωσης της συμφωνίας μέσα στην εβδομάδα” προκαλεί απορίες, ειδικά απ' τη στιγμή που ο προπονητής των “ερυθρόλευκων” έχει προ ημερών επισημάνει ότι δεν έχει μιλήσει με την Πόρτο και πως μοναδική του ασχολία είναι η δουλειά του στον Ολυμπιακό.

Αν όμως ο Ντα Κόστα “καίγεται” τόσο πολύ για να πάρει στο “Ντραγκάο” τον προπονητή των πρωταθλητών Ελλάδος, υπάρχει μία και ξεκάθαρη διαδικασία. Στέλνεις το fax στα γραφεία του Ολυμπιακού (αφού πρώτα είσαι σίγουρος πως ο Σίλβα θα δεχθεί) και γράφεις το ποσό για ν' αποδεσμεύσουν οι “ερυθρόλευκοι” τον νεαρό τεχνικό.

Έτσι δεν έγινε με την περίπτωση του Βίλας Μπόας, όταν ο Αμπράμοβιτς θεώρησε πως στο πρόσωπο του νεαρού (τότε) Πορτογάλου έβρισκε τον νέο Μουρίνιο; Και εντάξει, μπορεί στα όρια της...υπερβολής να είπαμε για τα λεφτά του Μπόας που ήταν 15 εκ. ευρώ, αλλά γιατί να μην ισχυριστεί και ο Ολυμπιακός το αυτονόητο;

“Θέλεις κύριε Ντα Κόστα τον προπονητή μου; Αν αποφασίσω να πω το οκέι θα πρέπει να έχεις βάλει στο... φαξάκι που προαναφέραμε ένα σεβαστό ποσό. Όχι τα 15 “χαρτιά” που πήρες εσύ για τον Βίλας Μπόας, αλλά ένα...ταλιράκι σίγουρα”.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Φεράντο: «Ικανοποιημένος από τους παίκτες μου που πιέζουν, όμως χάσαμε και αυτό είναι που μετράει»

Τα σχόλια στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 για την εντυπωσιακή ΑΕΚ, τον κουρασμένο ΠΑΟΚ, τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό

Λαφόν: «Ξέρουμε πού βρισκόμαστε, ο Παναθηναϊκός είναι τεράστια ομάδα»

Ντέσερς: «Με γεμίζει χαρά που επέστρεψα με γκολ - Να πιέζουμε σε όλη τη διάρκεια όπως στα πρώτα 30 λεπτά»

Μπενίτεθ: «Το θετικό όταν κερδίζεις είναι ότι μπορείς να κάνεις ψύχραιμη ανάλυση» - Tι είπε για Ντέσερς και Λαφόν

Καλογερόπουλος: «Ήμασταν κυρίαρχοι - Υπήρχε και άλλη κόκκινη στον Άρη, όπως και πέναλτι»

Νικολογιάννης: «Με Ντέσερς θα είχε περισσότερους βαθμούς ο Παναθηναϊκός - Έκανε επίδειξη δύναμης ο Φωτιάς»!

Κετσετζόγλου: «Ήταν η μέρα της ΑΕΚ - Πρώτη φορά είδαμε τον Λιούμπισιτς που αγόρασε από την Ντινάμο Ζάγκρεμπ»

Μεντιλίμπαρ: «Ήμασταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο» - Τι είπε για τη μη αντικατάσταση του Γκαρθία

Ο παραγωγικός Ντέσερς και ο καθοριστικός Λαφόν: Τα highlights από τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Βόλου