Σαφές προβάδισμα στον Παναθηναϊκό απέναντι στην Εφές για τα playoffs της Ευρωλίγκας δίνει ο Βαγγέλης Αγγέλου. Ο έμπειρος προπονητής, που έχει περάσει και από τον πάγκο της Αναντολού, βλέπει φαβορί για να πάει στο Final 4 και τον Ολυμπιακό, αλλά θεωρεί πως δεν θα ήταν καλό να βρει στα playoffs τη Ρεάλ.

Αναλυτικά μίλησε στο ΕΟΚ Web Radio:

Για το αν υπήρχε έκπληξη έως τώρα στην Ευρωλίγκα: «Ήταν ένα πολύ αμφίρροπο πρωτάθλημα και σίγουρα οι ομάδες που έμειναν έξω από τα play-in δεν το περίμεναν. Έμειναν ομάδες δυνατές που ξεκίνησαν εντυπωσιακά. Ωστόσο η Ευρωλίγκα είναι ένας “μαραθώνιος”, που έχει πολλές απρόοπτες καταστάσεις, με πρώτο την καταπόνηση και τους πολλούς τραυματισμούς. Αυτό ήταν χαρακτηριστικό και της φετινής αλλά και των προηγούμενων χρόνων της Ευρωλίγκας. Κυρίαρχο στοιχείο ήταν το πόσο κάποιος άντεξε και δεύτερο στοιχείο ήταν η εμπειρία».

Για την Παρτίζαν και τη Ζάλγκιρις που έμειναν εκτός: «Το αποτέλεσμα δείχνει ότι δεν είχαν αυτό το υλικό ή τουλάχιστον δεν το είχαν σε ποσότητα ή εμπειρία, αν και έγινε “μάχη” μέχρι το τέλος».

Για τη σειρά του Παναθηναϊκού με την Εφές Αναντολού: «Φαβορί ξεκάθαρα είναι ο Παναθηναϊκός. Ο τραυματισμός του Μπομπουά είναι ένα πολύ μεγάλο ντισαβαντάζ για την Εφές. Μιλάμε για έναν παίκτη πολύ ποιοτικό και έναν παίκτη που στα κρίσιμα παιχνίδια είχε καθοριστική συμμετοχή. Από ‘κει και πέρα, μπάσκετ είναι, δεν ξέρεις. Οδηγός είναι η σωματική υγεία».

Για το αν άλλαξε κάτι ο Μπάνκι στην Εφές: «Το κίνητρο των παικτών. Ο Μπάνκι και ο… κάθε Μπάνκι δεν προλαβαίνει να αλλάξει πολλά μέσα σε ένα μήνα. “Άναψε το λαμπάκι” σε ένα μπάτζετ πολύ δυνατό και οι παίκτες συνειδητοποίησαν ότι έπρεπε να αντιμετωπίσουν πιο υπεύθυνα, πιο επαγγελματικά και με περισσότερη συγκέντρωση τα επόμενα παιχνίδια για να βρεθούν στα play-offs».

Για τον Ολυμπιακό στα playoffs: «Θα δούμε ποιος θα είναι. Σίγουρα δεν του ταιριάζει η Ρεάλ λόγω ιδιοσυγκρασίας και κουλτούρας, αν και πιστεύω ότι σε αυτές τις σειρές δεν υπάρχει φαβορί. Σε μια σειρά πολλών παιχνιδιών νομίζω ότι ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί, αρκεί να είναι πλήρης».

Για τα play in: «Θα είναι δυνατό παιχνίδι το Μπάγερν-Ερυθρός Αστέρας. Στο Ρεάλ Μαδρίτης-Παρί περιμένουμε τη “σταχτοπούτα” της διοργάνωσης να δούμε κατά πόσο μπορεί να βάλει δύσκολα η αθλητικότητά της απέναντι στην εμπειρία και το μέταλλο της Ρεάλ».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Πώς συναντώνται Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στα playoffs-Μόνο στον τελικό μπορούν να βρεθούν στο Final 4

Παναθηναϊκός AKTOR-Εφές: Τελικός με… προσευχές για τους πράσινους!

Euroleague: Ολοκληρώνεται ο φετινός «μαραθώνιος» - Θα πέσουν κορμιά σε Πριγκιπάτο, Σαράγεβο και Βαρκελώνη

Euroleague: Όλα τα σενάρια για κάθε ομάδα πριν τα σημερινά ματς

Τζόσεφ στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6: «Καλή νίκη, ομαδική δουλειά - Το πραγματικό ταξίδι τώρα αρχίζει»

Μπαρτζώκας: «Δεν φοβόμαστε κανέναν, στόχος να σπάσουμε και άλλη… κατάρα - Ο Χολ ζήτησε αλλαγή για τον Μιλουτίνοφ»!

«Δεν κάνουμε φασαρία και συνεχίζουμε να προχωράμε μπροστά»: Η ανάρτηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός μετά την πρωτιά

Διατήρησε τη φόρμα της και «καθάρισε» και την Μπασκόνια η Παρτίζαν

Ντόρσεϊ: «Είμαστε ταλαντούχα ομάδα και βρήκαμε τον ρυθμό μας, με βοήθησε ο Σπανούλης»

Μιλουτίνοφ: «Τώρα περιμένουμε τα δύσκολα ματς των πλέι οφ»