Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι στον δήμο Αγίου Δημήτριου, στην Αθήνα καθώς, λόγω της κακοκαιρίας και της συνεχούς βροχόπτωσης κινδύνεψαν σπίτια στο ρέμα της Πικροδάφνης.

Με παρέμβαση της αστυνομίας, σύμφωνα με το notia.gr, εκκενώθηκαν 5 σπίτια κοντά στο ρέμα (στις οδούς Βαλτετσίου και Τεπελενίου), τα οποία κρίθηκαν επικίνδυνα λόγω της κακοκαιρίας.



Σύμφωνα με την ΕΡΤ, σε ένα από αυτά τα σπίτια, το οποίο είναι ουσιαστικά χτισμένο πάνω στο ρέμα της Πικροδάφνης, η αυλή έχει ήδη υποστεί καθίζηση πέντε μέτρων λόγω της κακοκαιρίας και πλέον είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, καθώς η κακοκαιρία αναμένεται να επιδεινωθεί τις επόμενες ώρες.

Με φόντο τις προειδοποιήσεις για έντονα καιρικά φαινόμενα, αλλά και τις κατολισθήσεις που έχουν σημειωθεί στην περιοχή τις τελευταίες εβδομάδες, οι τοπικές αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή.

Επιστρατεύτηκαν μέχρι και φουσκωτά
Για την αντιμετώπιση κάθε ενδεχομένου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει θέσει σε πλήρη επιφυλακή το τμήμα Διασωστών Ορμητικών Υδάτων της 1ης ΕΜΑΚ, το οποίο βρίσκεται ήδη στην περιοχή με ειδικό εξοπλισμό και φουσκωτά σκάφη, έτοιμο για άμεση παρέμβαση εφόσον απαιτηθεί.




Παράλληλα, συνεργεία του Δήμου έχουν τοποθετήσει σακιά με άμμο και χαλίκι σε διάφορα σημεία.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τραγωδία στη Χερσόνησο: 16χρονος με μοτοσυκλέτα νεκρός σε τροχαίο

ΗΠΑ: Εξαφανίστηκε από τα ραντάρ αεροσκάφος με έξι επιβαίνοντες

Τραγωδία στην Κορινθία: Ένας 26χρονος νεκρός και άλλοι πέντε τραυματίες σε τροχαίο - Δείτε video

Ακτοπλοΐα: Λήγει το απαγορευτικό - Ξεκινούν σταδιακά τα δρομολόγια από Πειραιά και Ραφήνα

Συνεδρίασε η επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου για την εξέλιξη της κακοκαιρίας στην Κρήτη

Υποβαθμίζεται σε πορτοκαλί η προειδοποίηση της ΕΜΥ – Ισχυρές καταιγίδες και άνεμοι έως 9 μποφόρ στο Αιγαίο

Η Αθήνα γιορτάζει τον Πολιούχο της: Πλήθος πιστών προσκυνά στον ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη

Θάνατος Μαζωνάκη: Αναζητήσεις για «αντίδοτο στην προποφόλη» και «μυδρίαση» στα κατασχεμένα κινητά

Έσβησε η φωτιά σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στο Μεταξουργείο – Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία

Κρήτη: «Πρωτόγνωρη ένταση των καιρικών φαινομένων» - Συσσώρευση υδάτων, απαγόρευση κυκλοφορίας