Ένα γκολ του Τάντιτς στο 61ο λεπτό, ήρθε να ισοφαρίσει εκείνο του Ζόνας από το 29ο και το απίστευτο λάθος του Ονάνα, για να φέρει πλέον τον Άγιαξ προ των πυλών της πρόκρισης. Οι Ολλανδοί έχουν το πάνω χέρι σε περίπτωση ισοβαθμίας με τους «Αετούς», αλλά το προβάδισμα τους είναι ξεκάθαρο, αφού κράτησαν τη διαφορά στους τέσσερις πόντους. Σημαντικές επεμβάσεις από το Βλαχοδήμο , αλλά ο Ονάνα που είχε κάνει το γκολ δώρο στο 29’ για την Μπενφίκα, αλλά στο τελευταίο ημίωρο και ειδικά στο 95’ κράτησε τον βαθμό για τον Αίαντα.

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής στον 5ο όμιλο:
Μπάγερν – ΑΕΚ 2-0
(31’ πεν. 71’ Λεβαντόφσκι)
Μπενφίκα – Άγιαξ 1-1
(29’ Ζόνας-61’ Τάντιτς)

Η βαθμολογία:
Μπάγερν 10
Άγιαξ 8
Μπενφίκα 4
ΑΕΚ 0

Επόμενη αγωνιστική:
ΑΕΚ – Άγιαξ
Μπάγερν - Μπενφίκα

Η Μπενφίκα μπήκε καλά στο παιχνίδι και απείλησε για πρώτη φορά με τον Σέρβι που σούταρε στην κλειστή γωνία του Ονάνα που απέκρουσε, μόλις στο 6ο λεπτό. Στο 26ο λεπτό ο Ζόνας έριξε την προειδοποιητική βολή στην εστία των Ολλανδών, με ένα σουτ που πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Ονάνα. Ο πορτιέρε του Άγιαξ έκανε το μεγάλο σφάλμα στο 29’ όταν μετά από δυνατή εκτέλεση πλαγίου άουτ, βγήκε άστοχα για να περάσει η μπάλα στον Ζόνας που με δεξί πλασέ άνοιξε το σκορ για τους «Αετούς».

Στο 35’ ο Ζόνας έχει άλλη μια καλή στιγμή, αλλά στο 37ο λεπτό χρειάζεται η κλάση του Οδυσσέα Βλαχοδήμου για να κρατήσει το μηδέν στο σουτ του Ζίγιεκ, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Έλληνας πορτιέρε θα σταματήσει και τον Σένε, για να έρθει αμέσως μετά χαμένη ευκαιρία του Ντε Λιχτ που αστόχησε, ενώ στο 45+4’ ο Βλαχοδήμος θα βγάλει και φάουλ του Ντε Γιονγκ.

Το δεύτερο μέρος βρήκε την Μπενφίκα να κάνει αλλαγή με τον Ράφα Σίλβα να περνά στη θέση του Σάλβιο, όμως ο Άγιαξ ήταν εκείνος που λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Μια μακρινή μπαλιά του Ζίγιεκ για τον Τάντιτς που πέρασε τον Βλαχοδήμο πήγε πλάγια και ίσα που πρόλαβε να περάσει την μπάλα μέσα από την εστία για να φέρει το ματς σε ισορροπία.

Αμέσως μετά ο Γκριμάλντο θέλει να δώσει το προβάδισμα ξανά στην ομάδα του, αλλά ο Ονάνα θα αποκρούσει. Στο 70’ οι «Αετοί» θ’ απειλήσουν και πάλι με τον Σέρβι που θα αστοχήσει από καλή θέση. Ο Ονάνα θα εξουδετερώσει και την απειλή του Σεφέροβιτς στο 81ο λεπτό. Ο Ελβετός στο 95’ θα κρατήσει την ισοπαλία, ρεφάροντας το δικό του λάθος, αφού με το πόδι βγάζει πλασέ του Σεφέροβιτς.



Μπενφίκα(4-3-3): Βλαχοδήμος - Γκριμάλντο, Ζαρντέλ, Ρουμπέν Ντίας, Αντρέ Αλμέιδα - , Γκάμπριελ, Φέισα, Ζ. Φερνάντες (75’ Πίτσι) - Κέρβι, Ζόνας (55’ Σεφέροβιτς), Σάλβιο (48’ Ράφα Σίλβα)

Άγιαξ(4-3-3): Ονανά- Ταλιαφίκο, Μπλιντ, ντε Λιγκτ, Μαζραουί – Φαν ντε Μπέεκ, Σένε, Ντε Γιόνγκ (86’ Βόμπερ) – Ζιγιές, Τάντιτς, Νέρες (74’ Ντόλμπεργκ)

Επιμέλεια:Κώστας Μιαούλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Το «Στάμφορντ Μπριζ» γίνεται… Νέα Φιλαδέλφεια: Εξαντλήθηκαν τα 6.000 εισιτήρια για το ματς με τη Σαχτάρ!

«Κιτρινόμαυρη» τρέλα: Εξαφανίστηκαν μέσα σε λίγες ώρες πάνω από 4.500 εισιτήρια για το ματς με τη Σαχτάρ στο Λονδίνο!

ΑΕΚ: Τα εισιτήρια του αγώνα με τη Σαχτάρ στο Λονδίνο

Το σεντόνι και το φάουλ-ποίημα του Μαρίν: Η παρακάμερα από τη μεγάλη νίκη της ΑΕΚ στην πρεμιέρα του Champions League

Σρνα: «Ελπίζουμε ότι θα υπάρχουν πολλοί Ουκρανοί στο γήπεδο στον αγώνα με την ΑΕΚ»

MVP της 1ης αγωνιστικής του Champions League ο Φεράν Τόρες - Ποιοι μπήκαν στην καλύτερη ενδεκάδα

WhoScored: Στην κορυφαία 11άδας της πρεμιέρα του Champions League ο Ρότα!

Έμεινε... παγωτό ο Μπράουν όταν ενημερώθηκε ότι ο προπονητής του παραιτήθηκε

Έβρεξε ξανά... γκολ: Όλα τα τέρματα στην τρίτη ημέρα της πρεμιέρας του Champions League!

Το πανόραμα της τρίτης ημέρας της πρεμιέρας του Champions League: Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία