Θλίψη προκαλεί η εικόνα από το Μαρτινέγκο, στο Ηράκλειο, όπου βρίσκεται ο τάφος του μεγάλου συγγραφέα και στοχαστή Νίκου Καζαντζάκη, μετά τον βανδαλισμό από αγνώστους, οι οποίοι έσπασαν τον ξύλινο σταυρό πάνω στον τάφο.



«Ο βανδαλισμός του σταυρού στον τάφο του Νίκου Καζαντζάκη δεν αποτελεί μόνο προσβολή στη μνήμη ενός μεγάλου Έλληνα συγγραφέα, είναι απρεπής συμπεριφορά προς τον πολιτισμό μας» ανέφερε στο η πρόεδρος του Παραρτήματος Ελλάδας της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, Κατερινα Ζωγραφιστού, η οποία συμπλήρωσε ότι είναι ντροπή και για εμάς τους ίδιους.

«Ο σεβασμός στα μνημεία μας είναι υποχρέωσή μας, αλλιώς δε μας αξίζει να έχουμε ούτε παγκόσμιους συγγραφείς ούτε μνημεία». Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου Αριστέα Πλεύρη, η τεχνική υπηρεσία του Δήμου μέσα στην ημέρα κιόλας θα αποκαταστήσει τη ζημιά που υπέστη ο ξύλινος σταυρός στον τάφο του Νίκου Καζαντζάκη.

Σημειώνεται ότι καθημερινά τον τάφο του κρητικού συγγραφέα επισκέπτεται πλήθος επισκεπτών για να τιμήσει τον μεγάλο στοχαστή, με καταγωγή από το Ηράκλειο.

Πηγή βίντεο και φωτογραφιών: Cretalive

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Εξόρμηση της Τροχαίας για τα ηλεκτρικά πατίνια: 135 παραβάσεις για κράνος και αλκοόλ -μόνο- στην Αττική

Ρεκόρ αιτήσεων για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού της ΔΥΠΑ

ΠΟΥ: Χαμηλός ο κίνδυνος για το κοινό από τον χανταϊό - «Δεν υπάρχει λόγος πανικού ή ταξιδιωτικών περιορισμών»

Fars: Αμερικανικό πολεμικό πλοίο χτυπήθηκε από δύο πυραύλους στο Ορμούζ

Συνελήφθησαν 17χρονη και 14χρονος στο Λαύριο για πορνογραφία ανηλίκων

Επίθεση με μαχαίρι δέχθηκε 42χρονη στη Ρόδο - Παραδόθηκε στην αστυνομία η δράστις

23 χρονος έτρεχε με 178 αντί για 90 χλμ την ώρα στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών

Φωτιά σε λεωφορείο στο Ίλιον - Διακοπή κυκλοφορίας στη λεωφόρο Φυλής

Παρ' ολίγον τραγωδία στις ΗΠΑ: Αεροσκάφος έπεσε σε στύλο φωτισμού και φορτηγό, ενώ προσέγγιζε το αεροδρόμιο

Ξεπέρασε τα 2,10 ευρώ η τιμή της βενζίνης στην Αθήνα - Άνοδος και για το πετρέλαιο