Αγωγή κατά του Δημοσίου κατέθεσαν οι Γονείς του Κωνσταντίνου Πανανά, ενός εκ των τριών αξιωματικών που έχασαν τη ζωή τους στην τραγωδία στην νήσο Κίναρο, όπου ελικόπτερο του «Πολεμικού Ναυτικού» συνετρίβη τον Φεβρουάριο του 2016.

Στην αγωγή, που αποκαλύπτει ο «Ελεύθερος Τύπος», οι γονείς καταγγέλλουν «αποστολή... αυτοκτονίας» και ζητούν απαντήσεις αλλά και αποζημίωση ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ για ψυχική οδύνη.

Οι γονείς κάνουν λόγο για απαγορευτικές συνθήκες πτήσης και σημειώνουν πως υπήρξε οδηγία να πετάξει το μοιραίο ελικόπτερο σε συνθήκες απόλυτου σκότους, κατά παράβαση της υφιστάμενης απαγορευτικής διαταγής.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο δικηγόρος της οικογένειας Γιάννης Μαρακάκης τόνισε πως ο συγκεκριμένος τύπος ελικοπτέρου (ΑΒ-212), ήταν εντελώς ακατάλληλος για να συμμετέχει σε τέτοιου είδους άσκηση, υπερθεματίζοντας ότι αυτό το γνώριζε καλυτέρα από όλους το Πολεμικό Ναυτικό.

Πρόσθεσε μάλιστα πως σε συνδυασμό με τις πρωτοφανείς καιρικές συνθήκες, τις οποίες όπως λέει γνώριζαν από νωρίς το απόγευμα, εξισώνουν την διαταγή αυτή με αποστολή αυτοκτονίας.

Η οικογένεια του πιλότου τονίζει ακόμα πως η επικοινωνία μεταξύ ελικοπτέρου και φρεγάτας τα κρίσιμα λεπτά ήταν προβληματική και σημειώνουν ότι ο κυβερνήτης της φρεγάτας έπρεπε να είχε διατάξει την άμεση επιστροφή του ελικοπτέρου.

Η αγωγή στρέφεται μεταξύ άλλων κατά του διευθυντή επιχειρήσεων, του κυβερνήτη της φρεγάτας Νικηφόρος Φωκάς και του διοικητή της ομάδας φρεγατών.

Πηγή: Skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Δολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκε σήμερα και δεύτερος κατηγορούμενος με ηγετικό ρόλο - Συνολικά 9 προφυλακίσεις

Κινηματογραφική καταδίωξη διακινητή μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας - Στοιβαγμένα 15 άτομα, μεταξύ τους παιδιά, σε βαν!

Δολοφονία Λυγγερίδη: Μαραθώνιος για δεύτερη ημέρα με 32 απολογίες – Προφυλακίστηκε ο «κοντός»

Νέα υπόθεση με διακίνηση ναρκωτικών από ανηλίκους σε Παπάγου, Χαλάνδρι και Ψυχικό: 9 συλλήψεις, δύο 20χρονοι οι αρχηγοί

Βίντεο ντοκουμέντο από το φονικό έξω από το κλαμπ στο Μαρούσι

Συλλήψεις στην Κρήτη για όπλα και πυροτεχνήματα

Στιγμές φρίκης για 40χρονη στη Θεσσαλονίκη από τον 42χρονο σύντροφό της - Την ανάγκαζε να εκδίδεται και την χτυπούσε

Τραγωδία ανοιχτά της Σάμου: Ναυάγιο με μετανάστες - Ένας νεκρός και 25 διασωθέντες

Δολοφονία Λυγγερίδη: Έρχονται εντάλματα σύλληψης για μέλη του ηγετικού πυρήνα

Ο Μπάιντεν κοροϊδεύει τον Τραμπ: Έχω αντίπαλο ένα 6χρονο παιδί