Σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, η Εθνική ομάδα επιστρέφει στις υποχρεώσεις της για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας και ο προβληματισμός του Μίχαελ Σκίμπε έγκειται στο αν θα είναι διαθέσιμος ο Κώστας Μήτρογλου.

Να θυμίσουμε πως ο διεθνής φορ αποχώρησε τραυματίας στο ματς με τη Λειψία, στο τουρνουά Emirates Cup στο Λονδίνο, στις 30 Ιουλίου με θλάση στον οπίσθιο μηριαίο. Έκτοτε, ο Κώστας Μήτρογλου δεν έπαιξε με τους πρωταθλητές Πορτογαλίας στον τελικό του Σούπερ Καπ κόντρα την Γκιμαράες και στις δύο πρώτες αγωνιστικές της Primeira Liga.

Ο 29χρονος επιθετικός συνεχίζει το ατομικό του πρόγραμμα και όπως ήταν αναμενόμενο έμεινε εκτός αποστολής για το σημερινό εντός έδρας παιχνίδι με την Μπελενένσες.



Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορεί να γίνει ακριβής εκτίμηση για το αν θα προλάβει το πρώτο ματς με την Εσθονία στις 31 Αυγούστου. Οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες και ο Μίχαελ Σκίμπε θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή τον παίκτη, ο οποίος δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι θεωρείται αναντικατάστατος για την κορυφή της επίθεσης.

Το τεχνικό τιμ και ο ίδιος ο Γερμανός προπονητής επικοινωνούν καθημερινά με τον Κώστα Μήτρογλου προκειμένου να ενημερωθούν για την πορεία της αποθεραπείας του.

Το πιθανότερο σενάριο είναι να συμπεριληφθεί στην αποστολή, μιας και ο «Μητρογκόλ» θέλει πολύ να ενισχύσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στους δύο κρίσιμους αγώνες με Εσθονία (31/08) και Βέλγιο (03/09) στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν μέσα στην εβδομάδα, καθώς ο Μίχαελ Σκίμπε θα γνωστοποιήσει τους διεθνείς που θα απαρτίζουν την «γαλανόλευκη» αποστολή. Πάντως, το ευχάριστο είναι πως δεν υπάρχουν άλλα αγωνιστικά προβλήματα για τον εκλέκτορα της Εθνικής ομάδας.

Σωτήρης Ταμπάκος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube