Αδύνατο να φτάσουν αυτή την ώρα στην κοίτη του ποταμού Γεροποτάμου και να κάνουν έρευνες για τον εντοπισμό των τεσσάρων αγνοουμένων, είναι οι αρχές, σύμφωνα με το Διοικητή των Π.Υ Κρήτης Νίκο Λαγουδάκη, ο οποίος σε δηλώσεις του εξήγησε πως: «Η δύναμη της Πυροσβεστικής αυξήθηκε σε 50 άτομα, ψάχνουμε δεξιά και αριστερά στο ποτάμι, στην κοίτη όμως δεν μπορούμε να μπούμε γιατί το νερό αυτή τη στιγμή φτάνει το ενάμιση μέτρο ύψος».

Ωστόσο, λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι οι πυροσβέστες βρήκαν ένα εξάρτημα αυτοκινήτου στην παραλία του Τυμπακίου.

«Βρήκαμε ένα εξάρτημα αυτοκινήτου μάρκας Hyundai το οποίο θα εξεταστεί αν ανήκει στο όχημα που επέβαιναν οι τέσσερις άνθρωποι», επιβεβαίωσε στο cretapost, ο κ. Λαγουδάκης.

Λίγη ώρα αργότερα, ήρθε και η επιβεβαίωση ότι το συγκεκριμένο εξάρτημα ανήκει τελικά στο «μοιραίο» αυτοκίνητο με αποτέλεσμα οι έρευνες να επικεντρώνονται πλέον στην περιοχή του Τυμπακίου.

Στη μεγάλη επιχείρηση που έχει στηθεί, έχει επιστρατευτεί κι ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, μια βάρκα και ένα drone της 3ης ΕΜΑΚ.

«Οι έρευνες, που ξεκίνησαν στη 1:00 τα ξημερώματα, συνεχίζονται έως τώρα με αμείωτο ρυθμό. Δεν θα σταματήσουμε λεπτό, ούτε και κατά τη διάρκεια της νύχτας, εάν, φυσικά, δεν έχουν εντοπιστεί έως τότε οι τέσσερις αγνοούμενοι», τόνισε ο επικεφαλής των ερευνών ο Νίκος Λαγουδάκης, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Οπως ανέφερε ακόμη ο κ. Λαγουδάκης, οι προσπάθειες όσων συμμετέχουν σε αυτή την τεράστια επιχείρηση, από Πυροσβεστική, Λιμενικό και Αστυνομία, είναι πολύ δύσκολες, γιατί πραγματοποιούνται κάτω από αντίξοες συνθήκες και σε μια μεγάλη ακτίνα 16 χιλιομέτρων. Πρόσθεσε επίσης ότι η επιχείρηση ξεκίνησε όταν η Αστυνομία δέχθηκε τηλεφώνημα από συμπολίτη ότι παρασύρεται από τα νερά στην περιοχή των Μοιρών, στη συγκεκριμένη διάβαση

Ο δήμαρχος Φαιστού Γιώργος Αρμουτάκης που παρακολουθεί τις έρευνες, διευκρίνισε ότι «πρόκειται για ένα δύσκολο σημείο», ενώ ευχήθηκε η επιχείρηση να έχει θετική εξέλιξη. «Υπάρχουν περίπου δέκα τέτοιες διαβάσεις, που είναι πολύ επικίνδυνες, ειδικά όταν υπάρχει νερό. Οι κάτοικοι και όσοι περνούν πρέπει να είναι πολύ προσεχτικοί και όταν βλέπουν τόσο νερό, δεν θα πρέπει να επιχειρούν να περάσουν. Εύχομαι να πάνε όλα καλά για τους ανθρώπους που αγνοούνται» είπε ο δήμαρχος Φαιστού.

«Τρέξτε πνιγόμαστε»

Οι τέσσερίς τους βρίσκονταν σε μια κοινωνική εκδήλωση στο κέντρο και αποφάσισαν να φύγουν από αυτό περίπου στις 12 τα μεσάνυχτα, την στιγμή που έριχνε καταρρακτώδη βροχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ΙΧ επιβιβάστηκε μια κοπέλα 30 ετών, με τον 29χρονο σύζυγό της, την 58χρονη μητέρα της και την 21 αδερφή της.

Το αυτοκίνητο ξεκίνησε την πορεία του για την επιστροφή, όταν όμως έφτασε στο ύψος του ποταμού Γεροπόταμου, το ορμητικό ρέμα τους παρέσυρε.

Αμέσως η 30χρονη με το κινητό της τηλέφωνο πήρε την Άμεση Δράση καλώντας σε βοήθεια, σε κατάσταση σοκ, ενώ τα νερά τους απομάκρυναν από τον δρόμο.

«Παρακαλώ βοηθήστε μας, μας παρέσυρε το ρέμα» ήταν τα τελευταία λόγια της κοπέλας προς το κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Δεν πέρασε πολύ ώρα και μέσα σε λίγα λεπτά ο σύζυγος της κοπέλας κάλεσε και αυτός την Άμεση Δράση ζητώντας την άμεση επέμβαση για τον απεγκλωβισμό τους, καθώς το αυτοκίνητο είχε αρχίσει να κινείται προς άγνωστη κατεύθυνση από τα ορμητικά νερά.

Στην συνέχεια αφού το σήμα των κινητών τηλεφώνων σίγησε, η αδερφή της κοπέλας κάλεσε το 100 δηλώνοντας την εξαφάνιση των συγγενών της.

Πηγή: protothema.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Μέγκαν Μαρκλ: Και ο αδελφός της στο μικροσκόπιο της έρευνας για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Προσωρινά κρατούμενος ο 37χρονος φερόμενος εγκέφαλος της ΜΚΟ για τα παιδιά με καρκίνο - Τι είπε στον ανακριτή

Σοκ στη Γερμανία από τον αιφνίδιο θάνατο του Βαυαρού Αϊβάνγκερ

Τα εργαστήρια κατέληξαν στον μηχανισμό θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη

Ηράκλειο: Εξιχνιάστηκαν περισσότερες από 40 διαρρήξεις με πρωταγωνιστή 16χρονο

Τηλεφώνημα για βόμβα σε δύο πτήσεις της Aegean προς Μιλάνο και Βιέννη

Σκάνδαλο με ΜΚΟ: Λογαριασμοί στελεχών σε τράπεζες Λιθουανίας και Δανίας

Μαρούσι: Απειλητικό τηλεφώνημα για βόμβα στο Κέντρο Διαχείρισης Κόκκινων Δανείων

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα: Στους δρόμους μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί

Ο Ερντογάν θέλει να μιλήσει με τον Πούτιν μετά τη συνάντηση με τον Ζελένσκι – Τι είπε για τις ΗΠΑ