O Managing Director του NBA για την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, ο Γιώργος Αϊβάζογλου, μιλώντας σε ένα πάνελ στο Λονδίνο, παρουσιάστηκε αισιόδοξος πως θα υπάρξει σύγκλιση ανάμεσα στο ΝΒΑ και την Ευρωλίγκα.

«Το όραμά μας είναι η δημιουργία ενός οικοσυστήματος δύο επιπέδων: στην κορυφή το NBA Europe, μια ημι-ανοιχτή διοργάνωση πανευρωπαϊκής εμβέλειας, και ως δεύτερη διοργάνωση το BCL, το οποίο θα είναι πλήρως ανοιχτό. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα μπορέσουμε να προωθήσουμε από κοινού κάτι πολύ, πολύ σημαντικό για το ευρωπαϊκό μπάσκετ», τόνισε.

Παράλληλα επανέλαβε πως η EuroLeague δεν παράγει τα έσοδα που θα μπορούσε λέγοντας το εμπορικό πλαίσιο του αθλήματος παραμένει υπανάπτυκτο. Σημείωσε δε, ότι παρόλο που η ευρύτερη ευρωπαϊκή αθλητική βιομηχανία παράγει έσοδα ύψους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, το μπάσκετ απορροφά λιγότερο από το μισό τοις εκατό αυτών των εσόδων, καθώς «παρατηρείται κατακερματισμός και διάσπαση του οικοσυστήματος».

Προκειμένου να αξιοποιηθεί η δυναμική του αθλήματος, επιβεβαίωσε ότι το NBA συνεργάζεται με τη FIBA ??για τη δημιουργία μιας ενιαίας πλατφόρμας, η οποία θα φέρει κοντά τα εμπλεκόμενα μέρη. «Θέλουμε να διατηρήσουμε τον παραδοσιακό και αυθεντικό χαρακτήρα και να κρατήσουμε την ψυχή του εγχειρήματος ανέπαφη, αλλά και να ενσωματώσουμε στοιχεία ψυχαγωγίας που θα επιτρέψουν σε διαφορετικές ομάδες του κοινού να συμμετάσχουν», κατέληξε.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube