Ο Ολυμπιακός πληγώθηκε από την ποιότητα της Άιντραχτ, τα λάθη του και την έλλειψη φρεσκάδας, γνωρίζοντας την ήττα με 3-1 στη Φρανκφούρτη. Η στήλη «προπονητής της εξέδρας» του sport-fm.gr αναλύει τους λόγους.

Τιμώρησε τα λάθη του Ολυμπιακού με την ποιότητά της. Μπορεί να μην το έχει δείξει έως τώρα, τόσο στη Γερμανία όσο και στην Ευρώπη, αλλά η Άιντραχτ Φρανκφούρτης είναι μια ομάδα με χαρισματικούς παίκτες. Αν της δώσεις το θάρρος θα το πληρώσεις και οι Πειραιώτες το έκαναν. Το 1-0 ήρθε από πέναλτι του Μπορέ, το οποίο κέρδισε ο ίδιος από τον άτσαλο (γενικά σήμερα και εν προκειμένω) Σισέ, ενώ τις τελευταίες ελπίδες των Πειραιωτών ψαλίδισε η κακή αντίδραση του Βατσλίκ στο 3-1. Ο Τσέχος έδειξε να αιφνιδιάζεται από το εκτός περιοχής σουτ του Πασιένσια, καθώς με την απόκρουσή του κράτησε ζωντανή την μπάλα και ο Κάμαντα δεν δυσκολεύτηκε να σημάνει επί τοις ουσίας Game Over. Ούτως ή άλλως ήταν συνολικά ανώτερη η Άιντραχτ και πήρε μια νίκη την οποία άξιζε.

Έλειψε η φρεσκάδα, άργησαν οι αλλαγές. Αντικειμενικά, είναι δύσκολο για οποιαδήποτε ελληνική ομάδα να κοντράρει σε ταχύτητα και στα τρεξίματα ομάδες υψηλού επιπέδου από τα top πρωταθλήματα. Επιβεβαιώθηκε και κόντρα στην Άιντραχτ. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο του β’ μέρους, οι Πειραιώτες έχασαν εντελώς τον έλεγχο του αγώνα, οι Γερμανοί ανέβασαν στροφές και ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να ακολουθήσει. Εκτός από το γεγονός ότι δεν πήγε καλά τακτικά σε εκείνο το διάστημα, δεν είχε τρεξίματα. Χρειάστηκε ανάσες τις οποίες δεν είχε και ειδικά στον νευραλγικό χώρο του κέντρου. Ο Εμβιλά δείχνει ότι δεν είναι έτοιμος για ενενηντάλεπτο σε τέτοιο επίπεδο μετά την απουσία του, ενώ ο Μπουχαλάκης κουράστηκε. Ωστόσο, οι αλλαγές έγιναν μετά το 3-1 και πλέον ήταν αργά.

Τον χτύπησε και από… αέρος. Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε πολλά προβλήματα κόντρα στη μεσοεπιθετική ποιότητα της Άιντραχτ, η οποία έπαιξε πολύ καλά με την μπάλα κάτω. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο τρόπος με τον οποίο έγινε το 2-1, όπου χάθηκε η μπάλα. Δεν έλειψαν, πάντως, τα προβλήματα και στο παιχνίδι ψηλά. Ο Σισέ ήταν αλλού. Ο Σενεγαλέζος είχε μια καλή επέμβαση προ του Πασιένσια στα μέσα του πρώτου μέρους και στο υπόλοιπο παιχνίδι ήταν σε… τρικυμία. Εντελώς άτσαλα μαρκαρίσματα, επεμβάσεις σε κακό τάιμινγκ και γενικώς δεν ενέπνεε σιγουριά, με αποτέλεσμα να καλείται να σβήσει τα λάθη του ο Παπασταθόπουλος. Από ένα σημείο και μετά δεν είχε καθόλου ψυχολογία, ήταν εμφανές. Οι Γερμανοί το κατάλαβαν γρήγορα και πάτησαν πάνω στην «πληγή» των Πειραιωτών. Όχι πως οφείλεται μόνο στον Σισέ η εικόνα των πρωταθλητών Ελλάδος στα μετόπισθεν. Συνολικά πήρε πολλές δεύτερες επιθέσεις η Άιντραχτ επειδή δεν κατάφεραν Σισέ και Παπασταθόπουλος να καθαρίσουν φάσεις ψηλά.

Άπιαστος Κόστιτς, καθοριστικός Μπορέ. Ο Σέρβος ήταν ασταμάτητος (ειδικά στο πρώτο μέρος), όργωσε την αριστερή πλευρά και οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπόρεσαν να βρουν λύση για την περίπτωσή του. Μπορεί να μην σκόραρε ή να μην του πιστώνεται κάποια ασίστ, αν και έκανε αρκετές σέντρες ακριβείας, αλλά ήταν θεαματικός και δημιούργησε πολλά ρήγματα. Ο Κολομβιανός ήταν ο κορυφαίος των γηπεδούχων. Έκανε το 1-0 από πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο ίδιος και γενικώς ήταν ο παίκτης, ο οποίος προκάλεσε τα περισσότερα προβλήματα στην άμυνα του, μπαίνοντας σφήνα στα αντίπαλα στόπερ.

Αν δεν έχεις και ουσία. Για να πάρεις κάτι από τέτοια παιχνίδια, πρέπει να αποφύγεις τα λάθη που προαναφέραμε, αλλά και να παρουσιαστείς… κυνικός. Ο Ολυμπιακός είχε παθητικό ρόλο σε ένα σημαντικό μέρος της αναμέτρησης και απείλησε ελάχιστα στο δεύτερο μέρος, έχοντας σε ολόκληρο το παιχνίδι πέντε τελικές (οι δύο στην εστία). Πήρε αυτό το οποίο άξιζε από το παιχνίδι. Θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι, να πάει να «κλέψει» αποτέλεσμα, καθώς δεν νικάει πάντα ο καλύτερος ή να εμφανιστεί πιο ανταγωνιστικός αν εκμεταλλευόταν τις ευκαιρίες του. Για παράδειγμα, ο Ελ Αραμπί έκανε άτσαλο πλασέ στο 12’, ενώ είχε ημιτελείς προσπάθειες στην κόντρα, όπου δεν πήρε σωστές αποφάσεις.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube