Αναβλήθηκε αιφνιδίως η συνάντηση που είχαν προγραμματίσει ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, και ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού με τους ομολόγους τους, Τσαβούσογλου και Ακάρ, στην Τουρκία. 

Σύμφωνα με λακωνική ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ την Κυριακή υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των κ. Τσαβούσογλου και κ. Λαβρόφ και αποφασίστηκε να γίνει η συνάντηση σε «μεταγενέστερη ημερομηνία».

Οι συνομιλίες θα επικεντρώνονταν στο λιβυκό ζήτημα, αλλά και άλλα περιφερειακά θέματα όπως το συριακό.  

Την άποψη της Μόσχας ότι τα νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, αλλά και ότι η Ελλάδα δικαιούται να έχει λόγο στο Λιβυκό ζήτημα επισήμανε στο μεταξύ ο πρέσβης της Ρωσίας στην Αθήνα Αντρέι Μάσλοβ, ενώ αφήνει υπαινιγμούς κατά της Άγκυρας, την οποία πάντως δεν κατονομάζει, για μεταφορά Σύρων τρομοκρατών στη Λιβύη. 

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διπλωμάτης προτάσσει την ανάγκη αυστηρής τήρησης του Διεθνούς Δικαίου, αποφυγής προκλητικών ενεργειών, καθώς και επίλυσης οιονδήποτε προβλημάτων με ειρηνικά μέσα.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Σύρος: Εξετάζεται το σενάριο της ληστείας για τη δολοφονία της 40χρονης – Τι δείχνει βίντεο από κάμερα ασφαλείας

Θάνατος 40χρονης στη Σύρο: «Κυνηγήθηκε από το ζευγάρι και τραυματίστηκε εκ νέου», λέει η Δημογλίδου στον ΣΚΑΪ

Σήμερα το τελευταίο αντίο στη σπουδαία Μαίρη Λίντα

Μέχρι σήμερα η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Μητσοτάκης: «Οι εκλογές δεν θα γίνουν το φθινόπωρο, μην βγάζουμε συμπεράσματα από μια κινητικότητα»

Δολοφονία Γεωργίου: Ποινική δίωξη στον 28χρονο – Δημογλίδου: «Λέει πως μετά περιφερόταν στους δρόμους για βοήθεια»

Σύρος: Τι υποστηρίζει το ζευγάρι που προσήχθη για τον θάνατο της 40χρονης εργαζόμενης στο ΕΚΑΒ

«Δεύτερη ευκαιρία» για δωρεάν φιλοξενία σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς

Δυο τραυματίες σε επίθεση με μαχαίρι στη Νέα Υόρκη, ο δράστης φώναξε «Αλλάχου Άκμπαρ» - Βίντεο

Κακοκαιρία σήμερα στη χώρα - Πού αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες