Σε νέες προκλητικές ενέργειες στο Βορειοανατολικό και Κεντρικό Αιγαίο προχώρησε σήμερα η Τουρκική Πολεμική αεροπορία. Τέσσερα τουρκικά αεροσκάφη, εκ των οποίων τα δύο ήταν οπλισμένα, προχώρησαν σε 27 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και σε μια παράβαση των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δύο τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από τους Ανθρωποφάγους και το Μακρονήσι του νησιωτικού συγκροτήματος των Φούρνων σε ύψος 8.900 ποδιών. Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, τα τουρκικά αεροσκάφη εισήλθαν στο FIR Αθηνών στις 10 το πρωί όταν πέταξαν μεταξύ Λέσβου και Λήμνου.

Στις 10.23 πέταξαν πάνω από τους Ανθρωποφάγους και το Μακρονήσι σε ύψος 8.900 ποδιών και αποχώρησαν του FIR Αθηνών στις 10:27, πετώντας μεταξύ Σάμου και Κω. Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά.

Πηγή: Protothema.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Η χρονιά που οι τζίροι «βγήκαν στο φως» - POS, IRIS και myDATA συρρίκνωσαν φοροδιαφυγή και «κενό ΦΠΑ»

«Athens Santa Run 2025»: Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα, Κυριακή 21/12

Μπλόκα: «Όχι» των αγροτών σε διάλογο, «ναι» σε άνοιγμα των διοδίων για τις γιορτές – Νέα σύσκεψη σήμερα

Ανοιχτά καταστήματα σήμερα εν όψει Χριστουγέννων

Καιρός: Βροχές σε ανατολικές περιοχές, καταιγίδες στα Δωδεκάνησα

Πέθανε η σπουδαία αρχαιολόγος Λίλα Μαραγκού - Πρώτη επιστημονική υπεύθυνη του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

Ινδία: 7 ελέφαντες σκοτώθηκαν κατά τη σύγκρουση επιβατικού τρένου με κοπάδι

Με 4X4 μεταφέρουν τους μετανάστες από την Κουντούρα – Νέα καραβιά το πρωί του Σαββάτου στα Χανιά

Τσιάρας προς αγρότες: Τα μπλόκα και τα πείσματα δεν ωφελούν ούτε τους αγρότες ούτε την κοινωνία - Βίντεο

Ο 8ος πιο… cool δρόμος στον κόσμο είναι στη Θεσσαλονίκη (pics)