Τις προκρίσεις τους στην 4η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος εξασφάλισαν την Τετάρτη (5/10) οι Πανσερραϊκός, Αναγέννηση Καρδίτσας και Απόλλων Πόντου, οι οποίοι αποχώρησαν νικητές από τις έδρες του Αιγάλεω, του Μακεδονικού και του Διαγόρα, αντίστοιχα. Οι δύο πρώτες ομάδες χρειάστηκαν την παράταση (1-2 και 0-1), ενώ εκείνη του Πόντου τη διαδικασία των πέναλτι (2-4). Υπενθυμίζεται ότι επρόκειτο για μονούς αγώνες.

Ματς «θρίλερ» στο «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης», όπου οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Μπαστιάνο στο 35'. Τα πάντα έδειχναν ότι θα έπαιρναν την πρόκριση, την οποία κρατούσαν στα χέρια τους μέχρι το 90'+4'. Όταν δηλαδή και ο Σαΐντ έφερε το παιχνίδι με εκτέλεση πέναλτι ! Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν τη μεγάλη ανατροπή στο 108', με τον Κανίς να χρίζεται σκόρερ.

Στην παράταση κρίθηκε και το Μακεδονικός-Αναγέννηση Καρδίτσας, με τους Καρδιτσιώτες να βρίσκουν τη λύση στο 117' με τον Μπάλλα, για το τελικό 0-1. Από την άλλη, ο Απόλλων Πόντου χρειάστηκε τη διαδικασία των πέναλτι, μετά το 0-0 της κανονικής διάρκειας και του έξτρα ημιώρου. Εκεί αποδείχθηκε πιο εύστοχος (2-4) πανηγυρίζοντας την πρόκριση.

Το μοναδικό παιχνίδι που δεν χρειάστηκε η διαδικασία της παράτασης, ήταν το Αστέρας Σταυρού-Αλμωπός Αριδαίας (0-3). Οι φιλοξενούμενοι καθάρισαν από νωρίς την υπόθεση «πρόκριση», η οποία θα τους βρει στην 5η φάση του θεσμού (ήταν ανάμεσα στις ομάδες που θα έπαιρναν κατευθείαν το εισιτήριο για την εν λόγω φάση). Η ομάδα του Γιώργου Τυριακίδη μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 4' με την κεφαλιά του Γιοκούδη. Στο 23' ο παίκτης του Αλμωπού από σκόρερ έγινε δημιουργός για το 0-2 από τον Παπαδόπουλο. Το τελικό 0-3 διαμόρφωσε ο Κολλαράς στο 62'.

Aναλυτικά τα αποτελέσματα:

ΑΟ Αγίου Νικολάου - Επισκοπή 0-0 (4-3 στα πέναλτι)
Απόλλων Λάρισας - Εργοτέλης 3-0 α.α.
Βέροια - Χανιά 2-1 παρ. (κ.α. 1-1)
Ηλιούπολη - Καλλιθέα 1-2
ΠΟΤ Ηρακλής - Νίκη Βόλου 0-0 (4-5 στα πέναλτι)
Καλαμάτα - Προοδευτική 1-0
Τηλυκράτης Λευκάδας - ΟΦ Ιεράπετρας 1-1 (4-5 στα πέναλτι)
ΠΑΟΚ Κρηστώνης - Πανθρακικός 2-3
Ναυπακτιακός Αστέρας - ΑΕΛ 1-2
Βύρων Καβάλας - Παναχαϊκή 0-5
Απόλλων Σμύρνης - Κηφισιά 0-2
Αλμυρός - Ελασσόνα 3-1
Ιωνικός Ιωνίας - Διαγόρας Βραχνέικων 1-0
Μακεδονικός - Αναγέννηση Καρδίτσας 0-1 παράταση (0-0 κανονική διάρκεια)
Αστήρ Σταυρού - Αλμωπός Αριδαίας 0-3
Διαγόρας - Απόλλων Πόντου 2-4 πέναλτι (0-0 στα 90' και 120')
Αιγάλεω - Πανσερραϊκός 1-2 παράταση (1-1)

4η ΦΑΣΗ
ΟΦ Ιεράπετρας - Κηφισιά
Θεσπρωτός - Βέροια
Αναγέννηση Καρδίτσας-Απόλλων Πόντου
Απόλλων Λάρισας - Καλλιθέα
Νίκη Βόλου - ΑΟ Αγίου Νικολάου
Αλμυρός - ΠΑΟΚ Κρηστώνης

Προκρίνονται άνευ αγώνος:
Παναχαϊκή
ΑΕΛ
Πανσερραϊκός
Ιωνικός Ιωνίας
Πανελευσινιακός
Καλαμάτα
Απόλλων Παραλιμνίου
Αλμωπός Αριδαίας

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube