Τη φετινή σεζόν τα μονοθέσια της McLaren έχουν αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα με τους κινητήρες της Honda, κάτι το οποίο έχει προκαλέσει πολλές εγκαταλείψεις για τους πιλότους της ομάδας.

Οι οδηγοί της McLaren, Φερνάντο Αλόνσο και Στόφελ Βαντόρν στο grand prix του Σίλβερστον είχαν την τρίτη αναβάθμιση της μονάδας ισχύος της Honda. Ο Αλόνσο στα δοκιμαστικά κατετάγη 13ος και ο teammate του 9ος. Στον αγώνα ο Βαντόρν τερμάτισε 11ος, ενώ ο Αλόνσο εγκατέλειψε λόγω προβλήματος με την αντλία καυσίμου.

Ο επικεφαλής της Honda δήλωσε ότι με την νέα αναβάθμιση η McLaren θα μπορέσει να μειώσει τη διαφορά απόδοσης από τις άλλες ομάδες.

«Είμαι ενθουσιασμένος που φέραμε την καινούργια αναβάθμιση, γιατί θα βοηθήσει τα μονοθέσια να τερματίζουν σε βαθμολογούμενες θέσεις. Χρειαζόμαστε ακόμα αρκετές αναβαθμίσεις, ώστε να φτάσουμε το επίπεδο της Mercedes και της Ferrari».

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα καταφέρουμε να κλείσουμε την διαφορά από τους πρωτοπόρους. Η ταχύτητα της ανάπτυξής μας είναι καλή».

Επίσης ο Χασεγκάβα επισήμανε ότι η Honda πιθανώς θα καταφέρει να έχει και τέταρτη αναβάθμιση μέχρι το τέλος του χρόνου.

Επιμέλεια: Περικλής Καλογερόπουλος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

H Formula 1 επιστρέφει στην Αφρική: Στη Ρουάντα Grand Prix από το 2030 και μετά

Η βαθμολογία της Formula 1: Ολοένα και πιο κοντά στον τίτλο ο Αντονέλι - Πλησιάζει την τριάδα ο Φερστάπεν

He is back: Δεύτερη σερί νίκη για τον Φερστάπεν στη Σιγκαπούρη!

Ιστορική pole position για τον Φερστάπεν στη Σιγκαπούρη!

F1: Κυρίαρχος ο Φερστάπεν στο βρόχινο Σπριντ της Σιγκαπούρης – Καταστροφικό φινάλε για τη ΜακΛάρεν

Καμία ποινή για Φερστάπεν στο περιστατικό με Χάμιλτον: Εκκινεί από την pole position στο Sprint Σιγκαπούρης

Συνεχίζει με... σπασμένα φρένα ο Φερστάπεν: Ο «Ιπτάμενος Ολλανδός» κατέκτησε την pole του Sprint Race της Σιγκαπούρης!

Φερστάπεν: «Περήφανος για όλη την ομάδα»-Αντονέλι: «Ό,τι καλύτερο μπορούσαμε»

Formula 1: «Φωτιά» στη βαθμολογία μετά τη Μαλαισία – Φερστάπεν και Νόρις μαζί στους 188 βαθμούς

Πρώτη φετινή νίκη ο Φερστάπεν στο χάος της Μαλαισίας, απίθανο comeback οι Ferrari, καταστροφή για Ράσελ!