Τα μαύρα κουτιά από το αεροσκάφος της Ethiopian Airlines, το οποίο συνετρίβη την Κυριακή, θα σταλούν στο εξωτερικό για να εξεταστούν γιατί δεν υπάρχει δυνατότητα για κάτι τέτοιο στην Αιθιοπία, ανακοίνωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας και διευκρίνισε ότι "η ομάδα των ερευνητών θα αποφασίσει το πού".

"Δεν υπάρχει δυνατότητα εδώ, επομένως τα μαύρα κουτιά θα σταλούν αλλού για να εξεταστούν", είπε ο εκπρόσωπος.

Τα μαύρα κουτιά --ο καταγραφέας συνομιλιών του πιλοτηρίου και ο καταγραφέας δεδομένων πτήσης-- ανασύρθηκαν από τον τόπο του δυστυχήματος την Δευτέρα σε απόσταση 60 χλμ από την πρωτεύουσα της Αιθιοπίας Αντίς Αμπέμπα.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Ethiopian Airlines στο CNN σήμερα, τα μαύρα κουτιά πιθανόν να μεταφερθούν "σε μια πιο κοντινή χώρα στην Ευρώπη" αντί στις ΗΠΑ.

Ερωτηθείς αν τα μαύρα κουτιά από την πτήση ET 302 που στοίχισε τη ζωή σε 157 ανθρώπους θα μεταφερθούν στις ΗΠΑ, ο διευθύνων σύμβουλος της Ethiopian Airlines Τιγουόλντε Γκέμπρε Μάριαμ απάντησε ότι δεν έχει αποφασιστεί ακόμη.

Ο ίδιος πρόσθεσε: "Μπορεί να μεταφερθούν σε μια πιο κοντινή χώρα στην Ευρώπη με κριτήριο την εγγύτητα και την ταχύτητα", απάντησε.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τα εργαστήρια κατέληξαν στον μηχανισμό θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη

Ηράκλειο: Εξιχνιάστηκαν περισσότερες από 40 διαρρήξεις με πρωταγωνιστή 16χρονο

Τηλεφώνημα για βόμβα σε δύο πτήσεις της Aegean προς Μιλάνο και Βιέννη

Σκάνδαλο με ΜΚΟ: Λογαριασμοί στελεχών σε τράπεζες Λιθουανίας και Δανίας

Μαρούσι: Απειλητικό τηλεφώνημα για βόμβα στο Κέντρο Διαχείρισης Κόκκινων Δανείων

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα: Στους δρόμους μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί

Ο Ερντογάν θέλει να μιλήσει με τον Πούτιν μετά τη συνάντηση με τον Ζελένσκι – Τι είπε για τις ΗΠΑ

Συναγερμός για βόμβα σε πτήση Δουβλίνο - Ρώμη: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στη Γαλλία

Νέος συναγερμός στην Ευρώπη: Αεροσκάφος εξετράπη στη Γαλλία λόγω απειλής για βόμβα

«Θέλω να πεθάνουν και αθώοι»: Οι εντολές του αρχηγού της αλβανικής μαφίας για τις επιθέσεις με χειροβομβίδες στην Αθήνα