Αίτημα στη FIFA να αποβάλλει την εθνική ομάδα του Ιράν από το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, κατέθεσε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ουκρανίας.

Ο λόγος που προχώρησε σε αυτή την κίνηση είναι τόσο οι συστηματικές εκδηλώσεις παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που λαμβάνουν χώρα στο Ιράν μετά τη δολοφονία της 22χρονης Μαχσά Αμινί, όσο και λόγω της συμμετοχής του Ιράν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ρωσίας, κατά τη διάρκεια της εισβολής στην Ουκρανία.

«Λαμβάνοντας υπόψη τις πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης σχετικά με τις συστηματικές εκδηλώσεις παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Ιράν, οι οποίες θα μπορούσαν να παραβιάζουν τις αρχές και τους κανόνες του καταστατικού της FIFA».

«Λαμβάνοντας υπόψη το ψήφισμα 22.31 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σχετικά με την επιβολή κυρώσεων στο Ιράν και την υποτιθέμενη συμμετοχή του Ιράν στη στρατιωτική επίθεση της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατά της Ουκρανίας, απευθύνουμε έκκληση στη FIFA με πρόταση να εξεταστεί ο αποκλεισμός της εθνικής ομάδας του Ιράν από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη δήλωση της ουκρανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Να θυμίσουμε πως το Ιράν βρίσκεται στον 2o όμιλο της διοργάνωσης, μαζί με Αγγλία, ΗΠΑ και Ουαλία.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Αισιοδοξία για Νεϊμάρ μετά τις δηλώσεις του Αντσελότι: «Είναι στο σωστό δρόμο, πρέπει να συνεχίσει με αυτόν τον τρόπο»

Σουάρεζ: «Αν με χρειαστεί η εθνική Ουρουγουάης θα είμαι εκεί»

Έλαβε τη νορβηγική υπηκοότητα και δηλώνει «παρών» για το Μουντιάλ ο Χάικιν της Μπόντο/Γκλιμτ

Μουντιάλ: «Εκτοξεύτηκαν» οι τιμές εισιτηρίων – Στα 10.990 δολάρια ο τελικός

Εκτός Μουντιάλ ο Ευαγγέλου-Οι διαιτητές για τη διοργάνωση της Βόρειας Αμερικής

Ρομάριο: «Η Βραζιλία μπορεί να κατακτήσει το Μουντιάλ, με τον Αντσελότι αποκτήσαμε ξανά αυτοπεποίθηση»

Ντοναρούμα για το περιβόητο πριμ: «Κανείς δεν ζήτησε τίποτα από την ομοσπονδία της Ιταλίας»

Έτοιμος να υπογράψει νέο συμβόλαιο με την Ομοσπονδία της Βραζιλίας ο Αντσελότι

Από τον παράδεισο στην κόλαση: O Λούντγκρεν βοήθησε τη Σουηδία να πάει Μουντιάλ και θα το χάσει λόγω ρήξης αχιλλείου!

Υπουργός Αθλητισμού Ιράν: «Λίγες οι πιθανότητες συμμετοχής στο Μουντιάλ, η κυβέρνηση θα αποφασίσει»