Μεγάλη συνέντευξη στο Goal.com και τον δημοσιογράφο Κρις Γουίτλι, παραχώρησε ο επιθετικός του ΠΑΟΚ, Τσούμπα Ακπόμ. Ο 23χρονος Άγγλος φορ του δικεφάλου του Βορρά, μίλησε για το πώς πήρε την απόφαση να μετακομίσει από την Άρσεναλ στη Θεσσαλονίκη, τους στόχους της ομάδας, τον Αρσέν Βενγκέρ, ενώ αποκάλυψε ότι έχει σπάσει ένα ρεκόρ που κατείχε ο Τιερί Ανρί.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο Goal o Τσούμπα Ακπόμ:

Για το πώς πήρε την απόφαση να φύγει από την Άρσεναλ: «Πριν μιλήσω μάλιστα με τον Έμερι ήμουν ρεαλιστής . Υπήρχαν καλοί στράικερς μπροστά μου, πιο έμπειροι από μένα. Είμαι ακόμα νέος, έτσι ήξερα ότι έπρεπε να αποκτήσω περισσότερη εμπειρία, αλλά ήξερα ρεαλιστικά ότι δεν θα είχα πολύ χρόνο συμμετοχής όπως θα ήθελα. Μίλησα με τον προπονητή και μου είπε ακριβώς το ίδιο πράγμα. Ήταν καλό που ήταν ειλικρινής, αυτό θέλεις από έναν προπονητή».

Για το πώς αποφάσισε να πάει στον ΠΑΟΚ: «Το απολαμβάνω μέχρι τώρα. Είναι συναρπαστικό επειδή τα πάμε καλά στο πρωτάθλημα και όλα φαίνονται θετικά. Υπήρχαν πολλά πράγματα. Είδα ότι η ομάδα θα έπρεπε να έχει κερδίσει το πρωτάθλημα την περασμένη σεζόν αλλά της είχαν αφαιρεθεί βαθμοί. Αυτή τη σεζόν οι φιλοδοξίες είναι πολύ μεγάλες. Μίλησα και με τον πρόεδρο, μου είπαν για τη φιλοδοξία τους, έφεραν νέους παίκτες και ήθελαν να πιέσουν για το πρωτάθλημα. Είπαν επίσης ότι θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στο Champions League ή στο Europa League, γι 'αυτό ήταν ένα μεγάλο κίνητρο για μένα να έρθω στον ΠΑΟΚ».

Για τους συνεχείς δανεισμούς του: «Πάντα έλεγα ότι όλοι οι δανεισμοί συνέβαλαν στο πρόσωπο και τον ποδοσφαιριστή που είμαι τώρα. Έχω πάει δανεικός από τότε που ήμουν 18. Ήμουν σε διαφορετικά πρωταθλήματα στην Αγγλία, League 1, Championship. Αισθάνομαι ότι παρόλο που είμαι ακόμα νέος, έχω αποκτήσει πολλές εμπειρίες. Μερικές φορές όταν λέω πόσο χρονών είμαι σκέφτονται ‘είναι μόνο 23’ αλλά είμαι εδώ γύρω για καιρό».

Για το ρεκόρ του Τιερί Ανρί που έχει σπάσει σε σπριντ: «Αυτό ήταν όταν ήμουν 19. Κάναμε 10 μέτρα σπριντ και όταν το κάναμε, ο γυμναστής μου είπε ότι αυτό είναι το ρεκόρ που είχε προηγουμένως ο Τιερί Ανρί. Νομίζω ότι εξακολουθώ να κατέχω το ρεκόρ, δεν είμαι σίγουρος. Θυμάμαι ότι τον είδα (τον Ανρί) άρχισε να χαμογελάει και να γελάει».

Για τον Βενγκέρ: «Ήταν σημαντικός για μένα για να εξελιχθώ ως παίκτης. Ήταν αυτός που μου έδωσε την πρώτη μου γεύση του ποδοσφαίρου. Δυστυχώς δεν θα μπορούσα να πάρω τις ευκαιρίες που ήθελα από αυτόν, αλλά εκτιμώ όλα όσα έκανε για μένα. Παίρνοντάς με στις προετοιμασίες, βάζοντάς σε παιχνίδια κυπέλλου και παιχνίδια Premier League. Έχει παίξει ένα μεγάλο μέρος στον παίκτη που είμαι τώρα».

Για το πώς νιώθει στον ΠΑΟΚ: «Είμαι πολύ χαρούμενος στον ΠΑΟΚ, είμαστε στην κορυφή του πρωταθλήματος, παίζουμε στο Europa League και είναι καλή έκθεση για μένα. Βάζω το κεφάλι μου κάτω και συνεχίζω να δουλεύω σκληρά. Οι στόχοι μου είναι να βοηθήσω την ομάδα να κερδίσει το πρωτάθλημα γιατί μπορούμε να μας βάλουμε στα βιβλία της ιστορίας καθώς έχει περάσει πολύς καιρός από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ κέρδισε το πρωτάθλημα. Θέλουμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση του Europa League και να κερδίσουμε και το Κύπελλο Ελλάδος. Είναι μια φιλόδοξη ομάδα και ελπίζω να συνεισφέρω στους στόχους και να βοηθήσω όσο μπορώ».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: Π.Α.Ο.Κ.