Η προθεσμία για την πληρωμή των ομολόγων που λήγουν τον Ιούλιο αποτελεί τη μεγαλύτερη εγγύηση ότι η Ελλάδα θα φτάσει τελικά σε συμφωνία με τους πιστωτές της για το χρέος, δήλωσε στο αμερικανικό CNBC αξιωματούχος του ΔΝΤ.

Όπως σημειώνει το πρακτορείο, στο περασμένο Eurogroup κατέστη αδύνατο να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ Ευρωπαίων και ΔΝΤ σε ό,τι αφορά συγκεκριμένες οικονομικές προβλέψεις, που αποτελούν παράγοντα – κλειδί για τον καθορισμό των όρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Επίσης, ευαίσθητα πολιτικά θέματα , όπως οι γερμανικές εκλογές, θέτουν προσκόμματα στη διαδικασία. Σύμφωνα, πάντως, με τον αξιωματούχο του Ταμείου που μίλησε υπό το καθεστώς ανωνυμίας, οι επερχόμενες πληρωμές του Ιουλίου ύψους 8 δισ. ευρώ, που οφείλει να πραγματοποιήσει η ελληνική πλευρά, καθιστούν βέβαιο το κλείσιμο συμφωνίας εντός των επόμενων τριών εβδομάδων (ως το Eurogroup στις 15 Ιουνίου).

Όπως είπε ο αξιωματούχος, «ο καθένας θα πρέπει να δώσει από κάτι. Υπάρχει βεβαιότητα ότι θα υπάρξει συμφωνία εντός τριών εβδομάδων, γιατί ο χρόνος πιέζει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, αξιωματούχος της ΕΕ δήλωσε το πρωί της Παρασκευής στο CNBC, ότι «ο στόχος είναι η επίτευξη συμφωνίας στις 15 Ιουνίου».

Πηγή: Newmoney.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ρώσοι απήγαγαν 50 Ουκρανούς άμαχους από ένα χωριό στο Σούμι - Αγνοείται η τύχη τους

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο στόχαστρο ο αγροτοσυνδικαλιστής των Μαλγάρων, Κώστας Ανεστίδης

Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου χτυπήματος στο Ιράν ο αρχηγός IDF

«Θα φας πολύ ξύλο, μπρο»: Σοκάρουν οι διάλογοι του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών σε σχολεία

Κυριακή με ανοιχτά μαγαζιά: Κοσμοπλημμύρα στο κέντρο για τα δώρα των εορτών - Δείτε βίντεο

Λειψυδρία: Πού βρισκόμαστε σήμερα - Πώς προετοιμάζεται η ΕΥΔΑΠ για το επόμενο κρίσιμο διάστημα

Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο ανήλικος μετά από κατανάλωση αλκοόλ - Συνελήφθη υπεύθυνη καταστήματος

Αμετακίνητοι οι αγρότες στα μπλόκα, ανοίγουν τα διόδια για τις γιορτές - Νέα σύσκεψη σήμερα

Κηφισιά: Χειροπέδες σε δύο άτομα για ένοπλη ληστεία με λεία 180.000 ευρώ - Έχουν συλληφθεί στο παρελθόν 19 φορές

Σκύρος: Μπλακ αουτ σε δεξαμενόπλοιο με 28μελές πλήρωμα - Πλέει ακυβέρνητο