Στην ακύρωση της απόφασης που πήρε το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ στις 18 Ιουλίου με ψήφους 13-1 για την σταδιακή μείωση των ομάδων, προχώρησαν σύμφωνα με πληροφορίες από κοινού η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος και η ΕΟΚ.

Η απόφαση, προέβλεπε το πρωτάθλημα της σεζόν 2018/19 να διεξαχθεί με 13 ομάδες (να υποβιβαστούν δηλαδή δύο ομάδες και να προβιβαστεί μία από την Α2) και το 2019/20 με 12. Το γεγονός όμως πως η ομοσπονδία είχε ήδη στείλει την προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος στις ομάδες της Α2 όπου και ανεβαίνουν δύο, αντί για μία που είχε αποφασίσει ο ΕΣΑΚΕ συν του ότι η απόφαση που πάρθηκε δεν υπήρχε στη προκήρυξη του ΔΣ για συζήτηση, την κατέστησαν ουσιαστικά άκυρη.

Έτσι, μπαίνει στο «ψυγείο» μία απόφαση που κατά κοινή ομολογία θα βοηθούσε πολύ στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας του πρωταθλήματος, καθώς οι 14 ομάδες με τα προβλήματα που υπάρχουν και τις παθογένειες που παρουσιάζονται είναι πολλές.

Δεν αποκλείεται πάντως, το θέμα να τεθεί ξανά προς συζήτηση και ψήφιση και να μετατεθεί κατά μία χρονιά η μείωση των ομάδων. Το 2019/20 δηλαδή να είναι 13 και την επόμενη σεζόν 12.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

«Ο Χουάντσο προτάθηκε στην Παρτίζαν»

Το σχόλιο Διαμαντίδη για την επιστροφή Ομπράντοβιτς και η… χαμογελαστή απάντηση για τον ίδιο

Αγγελόπουλος: «Η τοξικότητα των αιωνίων και οι εθελόδουλοι έχουν διαλύσει τον ανταγωνισμό - Υπήρξα μάρτυρας επεισοδίου»!

Αγγελόπουλος: «Μια πρώτη κουβέντα με Ολυμπιακό για τη SUNEL Arena, τίποτα παραπάνω - Σημαντική η επιστροφή ΠΑΟΚ και Άρη»

Αγγελόπουλος: «Ψίχουλα από το EuroCup, έχουμε επενδύσει 25 εκατ. ευρώ - Δεν σκέφτηκα να φύγω» - Τι είπε για Ηλιόπουλο

Αγγελόπουλος: «Το NBA Europe ανοίγει τον δρόμο για όλους, η Ευρωλίγκα παραμένει κλειστό καρτέλ»!

Επιβεβαίωση παραμονής Σάκοτα στην ΑΕΚ από Αγγελόπουλο: «Ο Ομπράντοβιτς είχε πονοκέφαλο για μέρες όταν τον αντιμετώπιζε»

Ανακοίνωσε Μάλι ο Ολυμπιακός

Ο ενθουσιασμός του κόσμου και η αποθέωση στον Ζέλικο: Η παρακάμερα από την παρουσίαση του Ομπράντοβιτς

Πήρε τον Ζεμπ Τζάκσον το Μαρούσι