Χαώδεις διαστάσεις με βίαια επεισόδια, απειλές και πρωτοφανούς οξύτητας ρητορική λαμβάνει η εσωκομματική αντιπαράθεση στο Δημοκρατικό Κόμμα στην Αλβανία, με πρωταγωνιστή τον πρώην πρόεδρο και πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα.

Χιλιάδες πιστοί οπαδοί του επιχείρησαν σήμερα να εισβάλλουν βίαια και να καταλάβουν τα γραφεία του κόμματος στο κέντρο των Τιράνων αλλά απωθήθηκαν από μέλη του κόμματος που πρόσκεινται στον σημερινό πρόεδρο Λουζλίμ Μπάσα και φρουρούσαν το κτίριο, με την συνδρομή της αστυνομίας με την χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Οι διαδηλωτές «πολιόρκησαν» το κτίριο απαιτώντας από τον Μπάσα να τους παραδώσει τα γραφεία που σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Μπερίσα έχει καθαιρεθεί με μη νόμιμες διαδικασίες από την ηγεσία του κόμματος και θα πρέπει να δρομολογήσει τις διαδικασίες επανίδρυσης του Δημοκρατικού Κόμματος.

Ο Μπάσα, είχε οχυρωθεί στο κτίριο με εσωκομματικούς υποστηρικτές του οι οποίοι απαντούσαν, με ό,τι μέσα είχαν στην διάθεσή τους, στις επιθέσεις των οπαδών του Μπερίσα, ο οποίος ηγείτο της «πολιορκίας».

Τις απογευματινές ώρες επενέβη, κατόπιν αιτήματος του Μπάσα, η αστυνομία που διέλυσε τους οπαδούς του Μπερίσα.

Η κατάσταση παραμένει τεταμένη μπροστά στα γραφεία του κόμματος ενώ και ο δυτικός παράγοντας συνέστησε αυτοσυγκράτηση.

Ο Σαλί Μπερίσα, ιδρυτής του Δημοκρατικού Κόμματος στην Αλβανία τον τελευταίο καιρό έχει επιδοθεί σε εκστρατεία ανατροπής του διαδόχου του Μπάσα μέρος της οποίας αποτέλεσε και το σημερινό πρωτοφανές εγχείρημα βίαιης κατάληψης των γραφείων.

Πηγή: Η Καθημερινή

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Πέθανε ο Βασίλης Λεβέντης

Ισπανία: Τουλάχιστον 1.000 θάνατοι λόγω καύσωνα τον Ιούνη-Το α' εξάμηνο του 2026 «το πιο ζεστό που έχει καταγραφεί ποτέ»

Γεραπετρίτης: Τα ήρεμα νερά δεν είναι αυτοσκοπός – Όλες οι κυβερνήσεις συζητούσαν με την Τουρκία

Εισαγγελική έρευνα για τα αίτια της κατάρρευσης της πολυκατοικίας στα Πετράλωνα - Ελεύθεροι οι πέντε

Ωραιόκαστρο: Εν αναμονή της ταυτοποίησης της δεύτερης σορού - Φόβοι ότι ανήκει στον 12χρονο γιο του 65χρονου

Πέντε τραυματίες από τα γκαζάκια σε σπίτια στελεχών της ΝΔ, μια γυναίκα στη ΜΕΘ

Η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας

Ωραιόκαστρο: Εν αναμονή της ταυτοποίησης της δεύτερης σορού -Φόβοι ότι ανήκει στον 12χρονο γιο του 65χρονου

Πενταώροφη πολυτελής πολυκατοικία κατασκευαζόταν δίπλα σε εκείνη που κατέρρευσε στα Πετράλωνα

Πέθανε ο ηθοποιός Μιχάλης Μόσιος, ο γνωστός σε όλους μας ως «Ταμτάκος»