Καθώς ο χρόνος έχει αρχίσει να μετράει αντίστροφα για την διεξαγωγή των προγραμματισμένων για τις 30 Ιουνίου δημοτικών εκλογών, στην Αλβανία κυριαρχεί η αβεβαιότητα γύρω από το εάν θα στηθούν οι κάλπες, όπως βεβαιώνει η κυβέρνηση ή η ψηφοφορία θα ματαιωθεί όπως επιμένει η αντιπολίτευση που απειλεί ότι θα τις εμποδίσει εμπράκτως.

Το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα ζήτησε επίσημα σήμερα από τη Βουλή την έναρξη των διαδικασιών για την καθαίρεση του Ιλίρ Μέτα από το αξίωμα του προέδρου της Δημοκρατίας, με την γνωστή κατηγορία ότι το διάταγμά του για την ακύρωση της ημερομηνίας διεξαγωγής των δημοτικών εκλογών στις 30 Ιουνίου, αποτελεί ωμή παραβίαση του Συντάγματος.

Αντιδρώντας ο πρόεδρος Μέτα επανέλαβε και σήμερα ότι οι εκλογές δεν θα γίνουν την ημέρα αυτή και κάλεσε στο Προεδρικό Μέγαρο τους πρεσβευτές των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να συζητήσει την κατάσταση στη χώρα.

Η αντιπολίτευση από τη δική της πλευρά, ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 50 οπαδοί της έχουν συλληφθεί τις τελευταίες μέρες στις προσπάθειες να εμποδίσουν συγκεντρώσεις του πρωθυπουργού Έντι Ράμα με τον ηγέτη τους να καλεί τους πολίτες να συνεχίσουν την αντίστασή τους.

Σήμερα στην πόλη Σκόδρα του αλβανικού βορρά, προπύργιο του Δημοκρατικού Κόμματος της αντιπολίτευσης, κάτοικοι της πόλης δεν επέτρεψαν στην αστυνομία να διευκολύνει την είσοδο των μελών της τοπικής εκλογικής επιτροπής στους χώρους που έχουν επιλεγεί για εκλογικά κέντρα, επικαλούμενοι το διάταγμα του προέδρου της Δημοκρατίας που τις ακυρώνει.

Το Δημοκρατικό Κόμμα κατήγγειλε επίσης την επικεφαλής της εισαγγελίας Τιράνων, ότι, παραβιάζοντας το νόμο, ασκεί πίεση στους αρμόδιους εισαγγελείς της υπόθεσης του προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος, Λιουλζίμ Μπάσα να τον προσαγάγουν δια της βίας προς ανάκριση και να τον συλλάβουν.

Ο Μπάσα, κατηγορείται από την εισαγγελία πρωτοδικών Τιράνων για εμπλοκή σε παράνομη ρωσική χρηματοδότηση την οποία εκείνος φέρεται να αξιοποίησε σε όφελος της βελτίωσης της εικόνας του στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δημοκρατικού Κόμματος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχει απαντήσει στην εισαγγελία ότι θα παρουσιαστεί να καταθέσει, αφού πρώτα εκείνη σεβαστεί τις υποχρεώσεις που ορίζει ο νόμος.

Για το Δημοκρατικό Κόμμα, πρόκειται για πολιτική εντολή προερχόμενη από τον πρωθυπουργό, Ράμα, ενόψει των ανακοινώσεων για νέες αποκαλύψεις τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, ανάμεσα σε στελέχη του Σοσιαλιστικού κυβερνώντος Κόμματος και μελών εγκληματικών κυκλωμάτων που φέρονται να χρηματοδότησαν επιχείρηση νοθείας των εκλογών του 2017 υπέρ του Σοσιαλιστικού Κόμματος. Κατά την αντιπολίτευση οι συνδιαλέξεις εμπλέκουν και τον πρωθυπουργό Ράμα.

Πηγή: Protothema.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Επιδοτήσεις επιχειρήσεων έως 80% – Ποια προγράμματα λήγουν τον Νοέμβριο

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα από σήμερα λόγω του Αυθεντικού Μαραθώνιου

Στην ανακρίτρια οι 11 συλληφθέντες για το κύκλωμα στην Πολεοδομία Κατερίνης -Πάνω από 135.000 ευρώ το όφελός τους

Έρχονται φορο-ανατροπές: Ποιες παρεμβάσεις προβλέπει το νέο ν/σ του ΥΠΕΘΟΟ

Δώρο του ΥΠΕΘΟ στους ιδιοκτήτες ακινήτων - Δυνατότητα να διορθώσουν λάθη και παραλείψεις στο Ε9 χωρίς πρόστιμα

Καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου: Σε 5 έως 15 μέρες η NAVTEX – Η επανεκκίνηση των ερευνών και η «φαρέτρα» των κυρώσεων

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 5 Νοεμβρίου

Καιρός: Βουτιά της θερμοκρασίας, βροχές και χιόνια στα ορεινά

Σοκ στη Γερμανία: Νεκρός σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Βερολίνο ο Υπουργός Οικονομίας της Βαυαρίας Χούμπερτ Αϊβάνγκερ

Επίθεση των Χούθι σκότωσε τέσσερα άτομα της ίδιας οικογένειας στην Ταΐζ της Υεμένης