Συγκλονισμένος αλλά όχι υπεύθυνος για ό,τι συνέβη αισθάνεται ο Άλεκ Μπάλντγουιν. Μιλώντας στο ABC και το show του ελληνικής καταγωγής Τζορτζ Στεφανόπουλου, ο 63χρονος ηθοποιός έδωσε την πρώτη του συνέντευξη για το τραγικό δυστύχημα στα γυρίσματα της ταινίας Rust, όταν το όπλο του εκπυρσοκρότησε και σκότωσε τη βοηθό σκηνοθέτη, Χαλίνα Χάτσινς.

«Δεν νιώθω υπεύθυνος για ό,τι έγινε. Δεν ξέρω ποιος φταίει, αλλά ξέρω πως δεν είμαι εγώ! Αν ένιωθα υπεύθυνος, μπορεί να είχα αυτοκτονήσει. Και δεν το λέω ελαφρά τη καρδία», τόνισε ο Μπάλντγουιν που σε αρκετές στιγμές της συνέντευξης ξέσπασε σε κλάματα και ήταν ιδιαίτερα φορτισμένος.

Περιγράφοντας πώς έγινε το τραγικό συμβάν, είπε: «Κάναμε μια πρόβα με την Χαλίνα. Με έβαζε στη θέση που έκρινε εκείνη για να κρατώ το όπλο. Τραβούσα το όπλο προς το μέρος της. Τη ρωτούσα ‘πώς είναι αυτή η θέση; Είναι καλή;’ και εκείνη μου έλεγε ‘είναι καλή’. Άφησα τη λαβή του όπλου και… μπαμ! Όλοι τρομοκρατήθηκαν. Σοκαρίστηκαν, δεν φορούσε κανένας ωτοασπίδες. Μου είχαν πει πως το όπλο ήταν άδειο. Η Χαλίνα έπεσε κάτω και στην αρχή πίστευα πως λιποθύμησε. Το ότι υπήρχε μια κανονική σφαίρα στο όπλο δεν μου πέρασε από το μυαλό μέχρι να περάσουν περίπου 45 λεπτά από το συμβάν. Ποτέ δεν τράβηξα τη σκανδάλη. Δεν θα το έκανα ποτέ αυτό. Κάποιος έφερε μια κανονική σφαίρα στο σετ».

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Τζορτζ Κλούνεϊ, πως πρέπει πάντα να ελέγχεις ένα όπλο που σου δίνεται στα γυρίσματα, είπε: «Πολύς κόσμος ένιωσε αναγκαίο να πει κάτι για αυτή την υπόθεση και στην πραγματικότητα δεν βοήθησε καθόλου την κατάσταση. Αν το δικό σου πρωτόκολλο είναι να τσεκάρεις το όπλο κάθε φορά, μπράβο σου. Εγώ όπως και κάθε άλλος ηθοποιός ακολουθούσα έναν δρόμο και ποτέ δεν είχα πυροβολήσει ούτε πυροβοληθεί από κάποιον. Υπάρχει άνθρωπος που ελέγχει τα όπλα και τον εμπιστευόμουν πάντα στα σετ».

Για τη συνάντηση με τον σύζυγο και τον γιο του θύματος είπε: «Ο σύζυγός της, ο Μάθιου, με αγκάλιασε και μου είπε ‘θα το περάσουμε μαζί αυτό’. Κι εγώ σκέφτηκα ότι αυτό το αγόρια δεν θα έχει μητέρα πλέον και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γι’ αυτό πια. Δεν ήξερα τι να πω».

Τέλος, για την καριέρα του είπε: «Δεν μου καίγεται καρφί αν θα ξανακάνω ταινία μετά από αυτό που έγινε. Αυτό που έγινε είναι ό,τι χειρότερο μου έχει συμβεί ποτέ! Δεν τράβηξα τη σκανδάλη! Ποτέ δεν θα έστρεφα ένα όπλο σε άνθρωπο και θα τραβούσα τη σκανδάλη! Κάποιος έβαλε μια κανονική σφαίρα μέσα στο όπλο, μια σφαίρα που δεν έπρεπε να βρίσκεται καν στο σετ», κατέληξε.





ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube