Το τελευταίο αντίο θα πουν σήμερα Τρίτη (18/01) συγγενείς και φίλοι στον μεγάλο Έλληνα ζωγράφος, Αλέκο Φασιανό, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Κυριακής σε ηλικία 87 ετών.

Η κηδεία του θα τελεστεί στις 14:00 στο Κοιμητήριο Παπάγου. 

Ο Κώστας Γαβράς αποχαιρετά τον «φωτεινό» του φίλο Αλέκο Φασιανό

Ο Ελληνογάλλος σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς απέτισε φόρο τιμής στον φίλο του Αλέκο Φασιανό, "υποδειγματικό, ζωγράφο φιλόσοφο", με τον οποίο του άρεσε να τρώει αχινούς σε μια παρθένα παραλία της Ελλάδας. Σε επιστολή στο Γαλλικό Πρακτορείο ο σκηνοθέτης, που θα γιορτάσει τα 90ά γενέθλιά του τον Φεβρουάριο, χαιρετίζει "το μοναδικό και τόσο προσωπικό έργο του ζωγράφου, ο οποίος συχνά αναφερόταν ως ο "Έλληνας Πικάσο" ή ο Ματίς της σύγχρονης εποχής. Οι δυο φίλοι μοιράζονταν μεταξύ άλλων την αγάπη της Γαλλίας, την αγάπη της Ελλάδας και την αγάπη της Κέας, νησιού των Κυκλάδων.

Ο δήμος Παπάγου-Χολαργού για τον Αλέκο Φασιανό

«Έφυγε από τη ζωή ο συντοπίτης μας Αλέκος Φασιανός, ένας από τους μεγαλύτερους σύγχρονους Έλληνες ζωγράφους, αφήνοντας πίσω του μια μεγάλη κληρονομιά και μια σπουδαία παρακαταθήκη», αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου Παπάγου-Χολαργού. Ο Αλέκος Φασιανός είχε φιλοτεχνήσει τα λογότυπα του Φεστιβάλ Παπάγου-Χολαργού και του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος και ο δήμος Παπάγου-Χολαργού τον είχε τιμήσει με το "Βραβείο Περικλέους" το 2019. Προς τιμήν του το 2021, η αίθουσα που φιλοξενεί τη Δημοτική Πινακοθήκη Παπάγου-Χολαργού στο Δημαρχιακό Μέγαρο, πήρε το όνομά του, μετά από πρόταση του δημάρχου Ηλία Αποστολόπουλου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Εισαγγελική έρευνα για τα αίτια της κατάρρευσης της πολυκατοικίας στα Πετράλωνα - Ελεύθεροι οι πέντε

Ωραιόκαστρο: Εν αναμονή της ταυτοποίησης της δεύτερης σορού - Φόβοι ότι ανήκει στον 12χρονο γιο του 65χρονου

Πέντε τραυματίες από τα γκαζάκια σε σπίτια στελεχών της ΝΔ, μια γυναίκα στη ΜΕΘ

Η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας

Ωραιόκαστρο: Εν αναμονή της ταυτοποίησης της δεύτερης σορού -Φόβοι ότι ανήκει στον 12χρονο γιο του 65χρονου

Πενταώροφη πολυτελής πολυκατοικία κατασκευαζόταν δίπλα σε εκείνη που κατέρρευσε στα Πετράλωνα

Πέθανε ο ηθοποιός Μιχάλης Μόσιος, ο γνωστός σε όλους μας ως «Ταμτάκος»

Σεισμοί στη Βενεζουέλα: Οι νεκροί πλησιάζουν τους 2.000 - Αντιμέτωποι με επιδημίες και λιμό οι επιζώντες

Έκτακτο επίδομα παιδιού 150 ευρώ: Ποιοι δεν πήραν ούτε ευρώ και ποιοι εισέπραξαν το μισό

Άμεσες και κρίσιμες ανάγκες για τρόφιμα, νερό και στέγαση στη Βενεζουέλα