Μικρότερης διάρκειας τάιμ άουτ, μείωση του χρόνου μεταξύ των δεκαλέπτων και την τροποποίηση του μπόνους που συνεπάγεται μία τεχνική ποινή περιλαμβάνουν οι νέοι κανονισμοί που θα τεθούν σε εφαρμογή στην Ευρωλίγκα και το Eurocup που αρχίζουν την τρέχουσα εβδομάδα. Η πλειοψηφία των αλλαγών αυτών θα εφαρμόζονται από τη σεζόν 2014/15 στις διοργανώσεις της FIBA.

Αναλυτικά οι αλλαγές:

-η τεχνική ποινή αντί δύο βολών και κατοχή της μπάλας για την αντίπαλη ομάδα, θα επισύρει πλέον μία βολή και κατοχή της μπάλας.

-ένας παίκτης που θα δέχεται δύο τεχνικές ποινές θα αποβάλλεται από τον αγώνα.

-ο αγώνας αρχίζει με τζάμπολ. Η ομάδα που το κερδίζει θα έχει την πρώτη επίθεση και στην τέταρτη περίοδο, ενώ εκείνη που το χάνει θα έχει την πρώτη επίθεση στη δεύτερη και τρίτη περίοδο. Τζάμπολ θα γίνεται σε κάθε παράταση, όπως επίσης και σε όλες τις άλλες περιπτώσεις που μέχρι πρότινος η κατοχή δινόταν εναλλάξ με το περίφημο βελάκι στη γραμματεία (όταν δύο παίκτες κρατούν την μπάλα, όταν η μπάλα «σφηνώνει» μεταξύ ταμπλό και στεφάνης κλπ.).

-αντί δύο τάιμ άουτ 60 δευτερολέπτων στο πρώτο ημίχρονο και τριών στο δεύτερο, πλέον κάθε ομάδα θα έχει ένα τάιμ άουτ 60 κι ένα τάιμ άουτ 30 δευτερολέπτων στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο θα έχει δύο τάιμ άουτ 60 και ένα 30 δευτερολέπτων. Για κάθε παράταση, κάθε ομάδα θα έχει από ένα τάιμ άουτ 60 δευτερολέπτων. Σημειώνεται πως στο τελευταίο δίλεπτο της τελευταίας περιόδου κάθε ομάδα μπορεί να πάρει ένα τάιμ άουτ 60 κι ένα τάιμ άουτ 30 δευτερολέπτων.

-ο χρόνος που μεσολαβεί μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης περιόδου, της τρίτης και της τέταρτης, αλλά και μέχρι την παράταση ή μεταξύ των παρατάσεων μειώνεται από 120 σε 90 δευτερόλεπτα.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ο φόρος τιμής στα θύματα της Θύρας 7 και η αποθέωση σε Μπαρτζώκα, Χάκετ στο κατάμεστο ΣΕΦ: Η παρακάμερα του Ολυμπιακού

Κατήγγειλε επίσημα τον Μπαρτζώκα στη Euroleague ο Παναθηναϊκός - Ετοιμάζει και άλλες νομικές κινήσεις

Με δημιουργία Φουρνιέ και τρομερό alley-oop κάρφωμα Χολ το Top 10 της αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα

MVP της 27ης αγωνιστικής της Euroleague ο Μοντέρο

«Η Φενέρμπατσε πρότεινε 2-3 εκατ. τη σεζόν στον Χέιζ- Ντέιβις - Θέλει τα διπλά»

Ιβάνοβιτς: «Ο Ολυμπιακός είναι από τις καλύτερες ομάδες της Euroleague»

«Μια τρομερή μπασκετική παράσταση»: Το σχόλιο Ζέρβα για τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Βίρτους

Μπαρτζώκας: «Πρεσβεύω το ακριβώς αντίθετο από το επεισόδιο στο Ντουμπάι - Δεν κάνω υπολογισμούς για το πλεονέκτημα»

Βρήκε… γιατρικό στην Μπασκόνια και σκαρφάλωσε τρίτη η Μπαρτσελόνα!

Ολυμπιακός: Παπανικολάου διαθέσιμος με Αστέρα - Μόρις και Λαρεντζάκης στο Κύπελλο, σε στάδιο επιστροφής ο Νιλικίνα!