Έκανε την πρώτη σημαντική κίνηση η FIBA!

Η παγκόσμια ομοσπονδία μπάσκετ ανακοίνωσε την μετάθεση των προκριματικών αγώνων, για το παγκόσμιο Κύπελλο του 2019, από Πέμπτη σε Παρασκευή, τονίζοντας πως με αυτό τον τρόπο οι παίκτες των ομάδων της Ευρωλίγκας θα μπορούν να αγωνιστούν στη διοργάνωση με τους συλλόγους τους και παράλληλα να είναι σε θέση να εκπροσωπήσουν τα αντιπροσωπευτικά τους συγκροτήματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της FIBA:

«Η διοικούσα Επιτροπή της FIBA αποφάσισε την Τρίτη (3/10) ότι κατά τη διάρκεια των προκριματικών του Νοεμβρίου 2017 και Φεβρουαρίου 2018, πως όλοι οι αγώνες για τα προκριματικά του παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 στην ευρωπαϊκή ζώνη, θα μετατεθούν από την Πέμπτη στην Παρασκευή.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε από την στιγμή που η FIBA παρουσίασε μία συμβιβαστική λύση τους προέδρους των 16 ομάδων της Ευρωλίγκας, αλλά και της ECA, τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου. Η τροποποίηση του προγράμματος επιτρέπει στις ομάδες της Ευρωλίγκας να αγωνιστούν με τους καλύτερούς τους παίκτες και παράλληλα να τους αφήσουν για να παίξουν με τις εθνικές τους ομάδες.

Η FIBA εργάζεται στενά με τις εθνικές ομοσπονδίας προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στα γήπεδα και τα αεροπορικά εισιτήρια των εθνικών ομάδων
».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube