Ανδρώθηκε μπασκετικά στον Απόλλωνα. Εκεί «έφτιαξε» και το όνομά του προπονητικά. Ωστόσο, ο Νίκος Βετούλας επέστρεψε σήμερα σαν αντίπαλος και ως κόουτς του Προμηθέα Πατρών, τον οδήγησε σε μεγάλο διπλό επί του συμπολίτη με 67-53!

Στο 2-3 πλέον το ρεκόρ των νεοφώτιστων, την ώρα που οι ηττημένοι παραμένουν στον πάτο της βαθμολογίας με μόλις μία νίκη σε πέντε αγωνιστικές και ένα… μεγάλο σύννεφο προβληματισμού να τους «σκεπάζει».

Ντέρμπι η αναμέτρηση ως το 25’, στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν στροφές, επωφελήθηκαν το κακό «φεγγάρι» των γηπεδούχων και σχετικά εύκολα στην τέταρτη περίοδο «κλείδωσαν» το ροζ φύλλο αγώνα.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ο Τζόνσον με 19 πόντους (7/12 σουτ), 14 έβαλε ο Φαγέ που κατέβασε και 11 ριμπάουντ, ενώ σημαντική συνεισφορά για τον Προμηθέα είχε και ο Μουρ, ο οποίος σταμάτησε στους 12. Από πλευράς Απόλλωνα, μόνο ο Κόμπινς είχε διψήφιο αριθμό πόντων (11), ενώ συνολικά η ομάδα αντιμετώπισε πάμπολλα επιθετικά προβλήματα.

Το ματς

Οι παίκτες του Προμηθέα ήταν… ελαφρώς πιο εύστοχοι στα πρώτα λεπτά και κάπως έτσι διατηρούσαν ένα οριακό προβάδισμα (5-8 και 7-10). Ο Απόλλων Πατρών «απάντησε» με ένα μικρό 6-0 και ανέκτησε τα ηνία του αγώνα, προτού ο Γκίκας με τρίποντο ισοφαρίσει σε 13-13. Παρά τα εκατέρωθεν λάθη και την εν γένει αστοχία, ο Κόμπινς κατάφερε στα «χασομέρια» της πρώτης περιόδου, να βάλει σε θέση οδηγού τους γηπεδούχους, για το 15-13 στο 10’.

Οι δύο ομάδες… δεν μπήκαν στο δεύτερο δεκάλεπτο. Για 4:30’ σημειώθηκαν συνολικά μόλις τέσσερις πόντοι(!), με τους παίκτες να κάνουν πολλά λάθη, να σημαδεύουν περισσότερο σίδερο παρά διχτάκι, ενώ να αστοχούν μέχρι και σε βολές. Κάπως έτσι, ουδείς μπορούσε να ξεφύγει (17-15), μέχρι που ένα μικρό επιμέρους σκορ 5-0 από πλευράς Απόλλωνα, διαμόρφωσε το 24-17 στο 26’. Τζόνσον και Κλαρκ το… πήραν πάνω τους για λογαριασμό του Προμηθέα, ο οποίος γρήγορα-γρήγορα ισοφάρισε σε 24-24. Στην εκπνοή του πρώτου μέρους, ο Σλαφτσάκης θέλησε να βάλει τη «σφραγίδα» του και να χτίσει μία διαφορά για την ομάδα του, ωστόσο η τελευταία λέξη άνηκε στον Κλαρκ, ο οποίος έγραφε το 28-27 του πρώτου μέρους σε ένα μέτριο ποιοτικά ματς.

Η αναμέτρηση ανάμεσα στους δύο συμπολίτες ήταν πραγματικό ντέρμπι, αφού πότε ο μεν (Απόλλων) έπαιρνε προβάδισμα (33-31), πότε ο δε (Προμηθέας) ανακτούσε τα ηνία (37-38). Ο Κόμπινς έμοιαζε να είναι η μόνη επιθετική λύση για τους γηπεδούχους, ουσιαστικά είχε… ελάχιστη βοήθεια, την ώρα που οι Αμερικανοί των φιλοξενούμενων έδειχναν πιο «ζεστοί» και έφεραν την ομάδα τους στο +4, στο φινάλε του δεκαλέπτου, 40-44.

Οι παίκτες του Απόλλωνα έκαναν το ένα λάθος πίσω από το άλλο στην εκκίνηση της τέταρτης περιόδου και ήρθε η… τιμωρία! Μένοντας, λοιπόν, χωρίς πόντο για 4’, ο Προμηθέας όχι μόνο διατηρήθηκε σε θέση οδηγού, αλλά δια χειρός Τζόνσον και Μουρ, έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα τη διαφορά, 40-50. Οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν με τίποτα να πλησιάσουν, αφού δεν λειτουργούσε τίποτα στην επίθεση, ενώ τα τρίποντα των φιλοξενούμενων, τους… έκοβαν τα πόδια (43-56). Μέχρι… αύριο να συνεχιζόταν το ματς, δεν υπήρχε περίπτωση για τον Απόλλωνα να «απειλήσει» τον Προμηθέα, με τον δεύτερο να κρατά άνετα και… ξεκούραστα το προβάδισμα, φτάνοντας στο τελικό 53-67.


ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube