Ανάμεσα σε δύο ομάδες όχι αξιόπιστες, αναλογικά με τη δυναμική της η καθεμία, διαλέγουμε συνήθως αυτή με την καλύτερη απόδοση. Αν είναι και γηπεδούχος, ακόμη καλύτερα. Φέτος το Αμβούργο το κυνηγήσαμε σε τρία παιχνίδια: Με την Πάντερμπορν εντός (ηττήθηκε με 0-3), με την Ντόρτμουντ εκτός (επικράτησε με 0-1!) και με τη Χόφενχαϊμ εντός (ισοπαλία με 1-1), όπου είχε δοκάρι στο 89΄ με τον Λασόγκα για να πάρει το ματς.

Τη Λεβερκούζεν δεν την έχουμε ποντάρει σοβαρά ούτε μία φορά, όμως σε δύο από τις τρεις περιπτώσεις, είτε στα γραπτά είτε στο ράδιο, που την κοντράραμε δεν κέρδισε: 3-3 με τη Βέρντερ Βρέμης εντός και 3-3 με τη Στουτγκάρδη εκτός, σε αγώνα που προηγήθηκε με 0-3! Πήρε τη Σάλκε, με 1-0, όπου ήταν σαφώς καλύτερη δεν έπεισε, όμως, πώς θα κέρδιζε σώνει και καλά αν δεν έμπαινε το φοβερό γκολ-φάουλ του Τσαλχάνογλου.

Όπως και να το κάνουμε η Μπάγιερ ανήκει στις πέντε καλύτερες ομάδες της Μπουντεσλίγκας και το Αμβούργο στις πέντε χειρότερες. Η μονιμοποίηση του Τσινμπάουερ δεν έχει αλλάξει προς το καλύτερο την ψυχολογία των γηπεδούχων κι αυτό είναι πρόβλημα. Είναι αφύσικο το Αμβούργο να μην έχει εντός έδρας νίκη και να ταλαιπωρείται στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας τα τελευταία χρόνια. Το καλό, πάντως, είναι πώς πλέον υπάρχουν μονάχα τα μακρόχρονα προβλήματα.

Κάποια στιγμή καλείται να πάρει εμπρός ο Χόλτμπι και να εκμεταλλευτεί καλύτερα το Αμβούργο τον Λασόγκα, ο οποίος δείχνει να παλεύει μόνος του. Σημαντικές οι απουσίες των Γεντβάι και Ράιναρτς μεσοαμυντικά για την Μπάγιερ, η οποία παραδεχόμαστε πώς δίνεται σε τιμές οι οποίες είναι ικανοποιητικές. Η επιλογή μας, ωστόσο, θα είναι το Αμβούργο. Όσον αφορά στο Μάιντζ-Βέρντερ, η ομάδα της Βρέμης βρίσκεται, πλέον, σε δυσχερέστατη θέση.

Είναι εφικτή σαφέστατα η διεκδίκηση της παραμονής, επειδή υπάρχουν κι άλλες ομάδες με ομοίως άσχημα αποτελέσματα. Μαζί με τη Φράιμπουργκ είναι οι μόνοι σύλλογοι χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα, στις τρεις πρώτες κατηγορίες της Γερμανίας! Η Μάιντζ είναι αήττητη εντός, γνωρίζοντας την πρώτη ήττα της στο Βόλφσμπουργκ με 3-0 την προηγούμενη αγωνιστική. Αποτελεί κατόρθωμα που έφθασε Οκτώβρης για να χάσει, μια και την είδαμε το καλοκαίρι στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ με τον Αστέρα Τρίπολης να παραπαίει.

Οι απουσίες των βασικών χαφ Χόφμαν και Μόριτζ αποτελούν μείον για τους γηπεδούχους, ενώ ντεμπουτάρει ο προπονητής Σκρίπνικ στην Μπουντεσλίγκα μετά το πρώτο θετικό τεστ, στη μετα-Ντουτ εποχή, για το Κύπελλο όπου απέκλεισαν οι «πράσινοι» την Τσέμνιτσερ. Άλλα τα δεδομένα και οι απαιτήσεις στο ματς αυτό, όμως ο Ουκρανός δείχνει ν΄ αλλάζει την ψυχολογία άμεσα.

Πέραν τούτου, που είναι προφανές στις αλλαγές προπονητών, ο νέος τεχνικός της Βρέμης θ΄ αλλάξει και πρόσωπα σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, επομένως το να διαφοροποιηθεί η εικόνα της Βρέμης δεν είναι και απίθανο. Απουσίες δεν υπάρχουν, συνεπώς σε τόσο μεγάλη απόκλιση αποδόσεων, με τα παραπάνω δεδομένα και την παράδοση της Βέρντερ στο Μάιντζ να είναι θετική, το «διπλό» συγκεντρώνει αξία.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ
160. ΑΜΒΟΥΡΓΟ – ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: 1 (3,25)
162. ΜΑΪΝΤΖ – ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ: 2 (4,00)



ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube