Οι Τζαζ αιφνιδίασαν επιλέγοντας να ενεργοποιήσουν τον σχετικό όρο στο συμβόλαιο του Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος. Ο Αμερικανός γκαρντ θα υπογράψει τριετές συμβόλαιο και ο Ολυμπιακός θα βγει κερδισμένος, αφού πέρα από τις 750.000 ευρώ που προβλεπόταν να εισπράξει για τη νέα σεζόν, θα βάλουν στα ταμεία τους και άλλες 650.000 ευρώ από το NBA-out.

Η παραπάνω εξέλιξη αλλάζει αρκετά πράγματα στον σχεδιασμό του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» πλέον είναι δεδομένο πως θα κινηθούν για έναν γκαρντ υψηλού επιπέδου και… κασέ, ειδικά αν ολοκληρωθεί και η μετακίνηση του Βαγγέλη Μάντζαρη στην Ούνιξ που επίσης θα απαλλάξει την ΚΑΕ από ένα πολύ μεγάλο συμβόλαιο (ή τουλάχιστον ένα πολύ μεγάλο μέρος του).

Ταυτόχρονα, η συγκεκριμένη εξέλιξη ενδεχομένως να επηρεάσει και την υπόθεση του Νίκολα Μιλουτίνοφ. Ο Ολυμπιακός μπορεί να καλύψει κάποια οφειλόμενα στο πρόσωπο του Σέρβου σέντερ και να αποτρέψει την όποια σκέψη του για προσφυγή. Το θέμα του 24χρονου άσου παραμένει ανοιχτό, καθώς η ΤΣΣΚΑ δεν είναι απίθανο να επανέλθει με νέα πρόταση και αν αυτή φτάσει στα 2 εκατ. ευρώ ίσως να υπάρξει τελικά πώληση.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube