***Έχει ενδιαφέρον νομίζω να ρίξουμε μία ματιά στη βαθμολογία του πρωταθλήματος, στις 5 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος:
ΑΕΚ 13,
ΠΑΟΚ 11,
Πανιώνιος 11,
Ολυμπιακός 8,
Ατρόμητος 7.

***Και να δούμε και πώς είναι η βαθμολογία στις 9 επόμενες αγωνιστικές, από τότε δηλαδή που ανέλαβε τον Ολυμπιακό ο Λεμονής:
Ολυμπιακός 21,
Ατρόμητος 20,
Αστέρας 18,
ΑΕΚ 17,
ΠΑΟΚ 17!
Με τον Κάναντι και τον Παντελίδη να έχουν κι αυτοί εντυπωσιακή συγκομιδή βαθμών στο Περιστέρι και στην Τρίπολη.

***Προσέξτε και τη διαφορά τερμάτων των ομάδων, πρώτα στις 5 πρώτες αγωνιστικές και μετά στις 9 επόμενες…
Ολυμπιακός 9-6 και μετά 22-10
ΑΕΚ 10-2 και μετά 12-6
ΠΑΟΚ 5-1 και μετά 18-6
Ατρόμητος 6-3 και μετά 11-4

***Δεν είναι σκοπός μου να αναδείξω ότι ο Λεμονής κάνει…θαύματα. Αλλά να παραθέσω δεδομένα. Κι αυτά έχουν τη μεγαλύτερη αξία, παρά τα οποιαδήποτε σχόλια.

***Κι ας συνυπολογίσουμε ότι ο Λεμονής ανέλαβε 25 Σεπτέμβρη (άρα δεν έκανε προετοιμασία, ούτε μεταγραφές), ο Λουτσέσκου την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου (επί ημερών του έγιναν οι τέσσερις σημαντικότερες μεταγραφές) κι ο Χιμένεθ πριν ένα χρόνο. Όπως, παρεμπιπτόντως, ο Παντελίδης ανέλαβε μετά την 3η αγωνιστική κι ο Κάναντι από το καλοκαίρι.

***Επιπλέον ότι ο Λεμονής είχε μπροστά του με τον Ολυμπιακό, παράλληλα, πέντε παιχνίδια Τσάμπιονς Λιγκ με την Μπαρτσελόνα του Μέσι (πρωτοπόρο και αήτητη στην Ισπανία), την Γιουβέντους (φιναλίστ της διοργάνωσης το Μάη και στους δύο πόντους από την πρώτη Ίντερ στην Ιταλία) και την Σπόρτινγκ (πρωτοπόρο κι αήττητη στην Πορτογαλία). Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ δεν είχε ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, μετά τον αποκλεισμό του από την σουηδική Έστερσουντ. Η δε ΑΕΚ έπαιζε με την Μίλαν (7η στην Ιταλία, 14 πόντους πίσω από τη Γιουβέντους), τη Ριέκα (4η επί 10 ομάδων στην Κροατία και 15 πόντους πίσω από την κορυφή) και την Αούστρια (7η επί 10 ομάδων στην Αυστρία, 21 πόντους πίσω από την κορυφή).

***Και νομίζω ότι κατά κοινή ομολογία, άλλη διαιτησία έχει φέτος ο Ολυμπιακός κι άλλη διαιτησία έχουν η ΑΕΚ κι ο ΠΑΟΚ. Να υπενθυμίσω ότι από τότε που ανέλαβε ο Λεμονής είχαμε αλλοίωση αποτελέσματος σε τρία παιχνίδια των διεκδικητών: στο ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 2-1 (πέναλτι φάντασμα το 1-1, με τιμωρία του διαιτητή Παπαπέτρου, μίνιμουμ τρεις αγωνιστικές εκτός ορισμών), στο Ξάνθη-ΑΕΚ 1-1 (οφσαϊντ η ισοφάριση στο 89’, με την ΑΕΚ με παίκτη παραπάνω από το 55’ και με δύο παίκτες παραπάνω από το 72’), αλλά και στο Ολυμπιακός-Ατρόμητος 0-1 (δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ του Σεμπά, με τιμωρία του διαιτητή Αρετόπουλου, με τρεις αγωνιστικές εκτός ορισμών).

***Τι ρόλο έπαιξε ο παράγοντας τύχη; Στο Ξάνθη-ΠΑΟΚ η Ξάνθη είχε δοκάρι με το σκορ 0-1. Στο Παναθηναϊκός-ΑΕΚ η ΑΕΚ ισοφάρισε με γκολ στο 94’ και με την μπάλα ακόμη να φαλτσάρει! Και στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-0 είχε δοκάρι ο Ανσαριφάρντ στο 80’…

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube