Τι κι αν είναι 14η στην Πρέμιερ Λιγκ και ψάχνεται, στην Ευρώπη η Λέστερ απέδειξε ότι παραμένει δυνατή και ικανή να πρωταγωνιστήσει στο τοπ επίπεδο.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να μπαίνουν επιφυλακτικά και την Λέστερ να δίνει την μπάλα στην Κοπεγχάγη, η οποία ωστόσο είχε την κατοχή αλλά δεν απειλούσε τους γηπεδούχους. Ωστόσο με την συμπλήρωση του πρώτου δεκαπεντάλεπτου οι πρωταθλητές Αγγλίας ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι με τον Σλιμανί να σουτάρει λίγο άουτ.
Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε και οι Δανοί μετρούσαν 62% κατοχή μπάλας στο «Λέστερ Σίτι Στάντιουμ» και στο 23΄ηρθε η πρώτη φάση με τον Σανταντέρ να απειλεί τον Σμάιχελ. Στο 32΄εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο ματς ο Τζέιμι Βάρντι, όταν σούταρε από το ύψος της περιοχής, αλλά ο Όλσεν δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει την μπάλα.

Ωστόσο από το ημίωρο του αγώνα η εικόνα της αναμέτρησης άλλαξε και η Λέστερ που είχε πάρει τα ηνια του αγώνα χτύπησε στο 40΄. Συγκεκριμένα ο Βάρντι έκανε τη σέντρα ο Σλιμανί με κεφαλιά έκανε την ασίστ και ο Μαχρέζ μεκοντινή προβολή ολοκλήρωσε τη δουλειά και άνοιξε το σκορ για το 1-0 των Άγγλων. Πριν βγει το ημίχρονο οι Δανοί έχασαν ευκαιρία να ισοφαρίσουν, αλλά η κεφαλιά του Κορνίλιους πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σμάιχελ.

Στην επανάληψη η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι μπήκε με φόρα να καθαρίσει το παιχνίδι και η καλύτερη ευκαιρία ήρθε και πάλι με τον Μαχρέζ, ο οποίος μετά ατομική προσπάθεια πλάσαρε αλλά ο Γιόχανσον με σωτήριο τάκλιν απέτρεψε το γκολ. Στο 67΄ο Σλιμανί με διπλή προσπάθεια σημείωσε τερμα με κοντινή κεφαλιά, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ σε μια οριακή φάση που προκάλεσε τις αντιδράσεις των Άγγλων.

Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα η Κοπεγχάγη δημιούργησε κάποιες φάσεις στην εστία του Σμάιχελ όπως το σουτ του Κβιστ στο 83΄ και η κεφαλιά του Σανταντέρ στο 86΄. Όμως η μεγάλη φάση για τους Δανούς χάθηκε στο 90 με τον Κορνίλιους να πλασάρει εξαιρετικά και τον Γκάσπερ Σμάιχελ να πραγματοποιεί την απόκρουση της βραδιάς.

Πλέον η Λέστερ έχει εννέα βαθμούς σε τρία παιχνίδια, 4-0 υπέρ της συντελεστή τερμάτων και βρίσκεται αγκαλιά με την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ και μάλιστα ως πρώτη…



Λέστερ: Σμάιχελ, Τρινκγουότερ, Μόργκαν, Χουτ, Βάρντι, Κινγκ, Ολμπράιτον, Σίμπσον, Σλιμανί, Μαχρές, Φουκς

Κοπεγχάγη: Όλσεν, Ογκούστινσον, Γιόχανσον, Κβιστ, Βέρντιτς, Ντιλέινι, Κορνίλιους, Σαταντερ, Άνκερσεν, Γιούσεφ, Γιόργκενσεν

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής

Λέστερ –Κοπεγχάγη 1-0
Μπριζ-Πόρτο 1-2

Η βαθμολογία του 6ου ομίλου

1. Λέστερ 9 (4-0)
2. Κοπεγχάγη 4 (4-2)
3. Πόρτο 4 (3-3)
4. Μπριζ 0 (1-8)

Η επόμενη αγωνιστική
Τετάρτη 2/11
Κοπεγχάγη-Λέστερ (21:45)
Πόρτο-Μπριζ (21:45)

Επιμέλεια: Βαγγέλης Νεραντζιάς

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube