Μπορεί να του έβαλε δύσκολα ο αξιόμαχος ΠΑΟΚ, ωστόσο η ποιότητα του Παναθηναϊκού Superfoods ήταν αρκετή για να έρθει η πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η ομάδα του Πεδουλάκη είχε προβλήματα στο set παιχνίδι (ειδικά χωρίς Μπουρούση «μέσα»), όμως σοβαρεύτηκε στην τελευταία περίοδο και… εξαφανίστηκε με το τελικό 88-69, «ακολουθώντας» τον Ολυμπιακό στα ημιτελικά του θεσμού. Απομένει ένα εισιτήριο ακόμα που θα προκύψει από το ΑΕΚ-Κόροιβος (πέρασε και ο Άρης στην τετράδα).

«Κουβάλησε» τον Εξάστερο στο πρώτο μέρος ο Μπουρούσης, διάστημα όπου πέτυχε τους 16 από τους συνολικά 23 πόντους του, «καυτός» ο Παππάς με 18 και 5/6 τρίποντα, εξαιρετικός ο Ρίβερς στην επανάληψη, τελειώνοντας το ματς με 16, ενώ ο Καλάθης αν και είχε 0/8 τρίποντα(!), σημείωσε 14 πόντους και βοήθησε σε όλους τους άλλους τομείς του παιχνιδιού (5ασ., 2 κλεψίματα, 2λάθη). Κομβικός στην άμυνα στην τέταρτη περίοδο ο Γκιστ, έδωσε το… κάτι διαφορετικό στην επίθεση ο Τζέιμς, μακριά από τον καλό του εαυτό ο Σίνγκλεντον.

Από πλευράς ηττημένων (πλησίασαν για τελευταία φορά στο 32’ μειώνοντας σε 67-62) ξεχώρισε με 13 πόντους ο Χρυσικόπουλος και 11 ο Μιλιένοβιτς, ενώ ο Κλάντον «σίγησε» στο δεύτερο μέρος.

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο ματς, ο Παναθηναϊκός Superfoods… όχι. Οι Θεσσαλονικείς τα έβαζαν από παντού, οι πράσινοι τα έχαναν από παντού και ξεκινώντας με 0/5 τρίποντα (2 από Καλάθη και 2 από Γκιστ), είδαν τον «Δικέφαλο του βορρά» να προηγείται 8-0! Ο Πεδουλάκης έριξε άρον-άρον στο ματς τους Φώτση-Μπουρούση-Τζέιμς για να διορθώσει τα κακώς κείμενα και είναι αλήθεια πως η εικόνα της ομάδας άλλαξε, αφότου βέβαια οι φιλοξενούμενοι έφτασαν και σε διψήφια επίπεδα τη διαφορά τους, 2-13. Με πλουραλισμό, πλέον, στην επίθεση το τριφύλλι δήλωσε «παρών» και μείωσε στο καλάθι, 11-13. Τα πράγματα είχαν διορθωθεί, αλλά χρειαζόταν ακόμη δουλειά για να αισθανθούν άνετοι οι Κυπελλούχοι Ελλάδας, την ώρα που οι παίκτες του Μαρκόπουλου έβρισκαν –έστω και πιο δύσκολα- το δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι. Ο «Μπουρού» ντύθηκε στα πράσινα για να αποτελέσει το νέο ηγέτη και με 9 πόντους από όταν πέρασε στο παρκέ, κράτησε όρθια την ομάδα του για το 18-19, σε ένα… περίεργο δεκάλεπτο για τους γηπεδούχους.



Σιγά-σιγά ο Παναθηναϊκός Superfoods έδειξε να ξυπνά και με τους Καλάθη-Μπουρούση-Τζέιμς ανέλαβε τα ηνία του αγώνα, παίρνοντας διαφορά επτά πόντων, 29-22. Τα κενά διαστήματα, αλλά και το πρόβλημα στο set παιχνίδι, προκάλεσε εκ νέου «θέμα» στους κατόχους του τροπαίου. Ο Κλάντον έκανε ό,τι ήθελε απέναντι στον Σίνγκλεντον (ο οποίος ήταν σε κακή βραδιά και είναι ενδεικτικά τα δύο συνεχόμενα λάθη που έκανε στην επίθεση) και με προσωπικό του show, επανέφερε σε θέση οδηγού τον ΠΑΟΚ, 29-30, την ώρα που ο Πεδουλάκης «πονοκεφάλιαζε» με την εικόνα της ομάδας του. Δύο συνεχόμενα τρίποντα από Παππά, ξεκόλλησαν τους γηπεδούχους (35-32), όμως οι Θεσσαλονικείς αποδεικνύονταν σκληρό καρύδι, ξαναπαίρνοντας προβάδισμα, 36-38. Στο τελευταίο δίλεπτο, το τριφύλλι βρήκε τις λύσεις (από Μπουρούση-Παππά) και παράλληλα εύκολους πόντους, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια στο +4, 44-40.



Όπως και στην εκκίνηση του αγώνα, έτσι και σε αυτήν της τρίτης περιόδου, το τριφύλλι μπήκε υποτονικά, με αποτέλεσμα να μείνει χωρίς πόντο για περίπου 3’ (αντιμετωπίζοντας σαφές πρόβλημα στο set παιχνίδι) και ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε σε 44-44. Παππάς και Ρίβερς… βγήκαν μπροστά και έδειξαν να γέρνουν οριστικά την πλάστιγγα. Με συνεχόμενους δικούς τους πόντους –και ομαδική δουλειά στην άμυνα- ο Παναθηναϊκός Superfoods όχι μόνο επανήλθε σε θέση οδηγού, αλλά για πρώτη φορά ξέφυγε με διψήφια διαφορά, 56-46 στο 25’. Ένα νέο πράσινο black out έδωσε δικαιώματα στην ομάδα του Μαρκόπουλου να… ξαναμπεί στο «κόλπο». Τσούκου-τσούκου ροκάνισε την απόστασή της, μείωσε στους τέσσερις (60-56) και ανάγκασε τον Πεδουλάκη να καλέσει τάιμ-άουτ, μην βλέποντας τη διάθεση και το καθαρό μυαλό που χρειαζόταν. Ακόμα κι έτσι, ο Εξάστερος έβγαλε 1-2 καλές άμυνες, έβγαλε 1-2 καλές επιθέσεις και πήρε «μαξιλαράκι ασφαλείας» στο φινάλε του δεκαλέπτου, 64-57.



Ο ΠΑΟΚ έκανε την απέλπιδα προσπάθεια να «επιστρέψει», μειώνοντας στους πέντε (67-62), χάρη σε τρίποντο του Σίμπερτ. Μέχρι εκεί όμως… Διότι στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός Superfoods σοβαρεύτηκε, σταμάτησε τα… αστεία και έκοψε δια παντός την όποια συζήτηση για «συγκινήσεις» στο κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ. Μπορεί τρίποντα να μην έβαζε ο Καλάθης (0/8), όμως όλα τα άλλα πήγαιναν… ρολόι. Έβαζε δίποντα, μοίραζε ασίστ και με την κομβική βοήθεια του Ρίβερς, το τριφύλλι πήγε ξανά σε διψήφια διαφορά, 76-64, την ώρα που ο «δικέφαλος του βορρά» είχε πνιγεί στην άμυνα των γηπεδούχων. Σε αυτό το διάστημα ο Γκιστ είχε καθοριστική συμβολή στα μετόπισθεν, ενώ δικό του τρίποντο στο 37’ έγραψε το 83-67 και ουσιαστικά κλείδωσε την πρόκριση για την ομάδα του. Διαδικαστικού χαρακτήρα το φινάλε, με τους Καλάθη-Τζέιμς να φτάνουν τον Εξάστερο στο +19 (88-69) και να δίνουν πιο… μαγική εικόνα σε όσα πραγματικά είδαμε στο κλειστό του Αμαρουσίου.



Τα δεκάλεπτα: 18-19, 44-40, 64-57, 88-69


ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube