Λύση στο μεγαλύτερο πρόβλημα που έδειχνε να έχει ως τώρα η ΑΕΚ έδειξαν έτοιμοι να προσφέρουν Ούγκο Αλμέιδα και Πατίτο Ροντρίγκες. Ο Πορτογάλος φορ και ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός σκόραραν στο 12’ και το 45’ αντίστοιχα οδηγώντας την ομάδα τους, που είχε πολλές απουσίες και αλλαγές, στη νίκη με 2-1 επί των Τρικάλων στη θεσσαλική πόλη, μπροστά σε περίπου 5.000 θεατές.

Γέμισε την περιοχή ο Αλμέιδα, ταχύτατος ο Πατίτο που έπαιξε πίσω από τον φορ κι όχι στα άκρα, σε ένα ματς που δεν αντέχει σε κριτική λόγω της πειραματικής σύνθεσης. Ντεμπούτο για τον Κώστα Μανωλά, χρόνο συμμετοχής έδωσε ο Κετσπάγια σε πολλά νεαρά παιδιά. Αξιόμαχη ομάδα τα Τρίκαλα, μείωσαν στο 75’ με τον Γιαννιτσάνη κι έδειξαν σύνολο με βάσιμες βλέψεις για άνοδο στη Super League.



Πώς έπαιξε η ΑΕΚ

Ο Τιμούρ Κετσπάγια έδωσε την ευκαιρία σε Πατίτο και Αλμέιδα να αναπτύξουν αγωνιστική χημεία. Ο Αργεντινός, πάντως, χρησιμοποιήθηκε πίσω από τον Πορτογάλο κι όχι στα άκρα, όπου βρίσκονταν Πλατέλλας και Αραβίδης. Ο Μπάρκας ήταν κάτω από την εστία, οι Ντίας και Μπακάκης στα άκρα της άμυνας, Τζανετόπουλος και Λαμπρόπουλος συνέθεταν το δίδυμο των στόπερ, ενώ Γαλανόπουλος και Γιόχανσον αυτό των κεντρικών χαφ.

Το ματς…

Ο Αλμέιδα δεν χρειάστηκε παρά ελάχιστες επαφές για να αποδείξει πως έχει αυτό που ψάχνει η ΑΕΚ, το εύκολο γκολ. Χρειάστηκε η συστημένη σέντρα του Ντίας από τα αριστερά για να πετύχει ο Πορτογάλος με γυριστή κεφαλιά στην κίνηση το 1-0 στο 12’. Οι ως τότε επιφυλακτικοί «κιτρινόμαυροι» απελευθερώθηκαν, οι ταχύτατοι Πλατέλλας και Πατίτο προκαλούσαν αναστάτωση και ο Αργεντινός-θαρρείς και ζήλεψε τον Αλμέιδα-έσπευσε να ανοίξει λογαριασμό. Ο Αραβίδης ήταν αυτός που του σέρβιρε την πάσα κι εκείνος με πλασέ έκανε το 2-0 σχεδόν στην εκπνοή του 45λεπτου.



Έχοντας κάνει το καθήκον τους και… απέχοντας ακόμη από το επιθυμητό επίπεδο φυσικής κατάστασης, Αλμέιδα και Πατίτο αποχώρησαν «πακέτο» στο 57’ με την «Ένωση» να διατηρεί την υπεροχή. Ο ρυθμός έπεσε, με την ΑΕΚ να απειλεί με μακρινό σουτ του Γιόχανσον και να απειλείται από τον Νικολακάκη τον οποίο σταμάτησε εξαιρετικά ο Μπάρκας. Ο Κώστας Μανωλάς έκανε ντεμπούτο στο 64’ περνώντας στη θέση του Γιόχανσον και αναλαμβάνοντας καθήκοντα στόπερ με τον Λαμπρόπουλο να προωθείται στα χαφ α λα… Σεντ Ετιέν. Οι γηπεδούχοι επωφελήθηκαν από τη χαλαρότητα και την έλλειψη χημείας της ΑΕΚ με τον Γιαννιτσάνη να τιμωρεί στο 75’ από κοντά μια αμυντική ολιγωρία. Οι Θεσσαλοί απείλησαν και με ισοφάριση απέναντι στους «κιτρινόμαυρους» που είχαν εμφανές πρόβλημα συνοχής στα τελευταία λεπτά.

Τρίκαλα: Παπαδόπουλος (73' Σαχσανίδης), Μίνγκας (77' Γκόλιας), Νιάρος (46' Λαμπάκης), Παπαναγιώτου (71' Ράσιτς), Σαρακατσάνος (46' Βέρτζος), Μουμίν (44' Ριζογιάννης), Στογιάνοβιτς (44' Βέρτζος), Σερζίνιο, Κουσκουνάς (46' Γιαννιτσάνης), Χασομέρης (44' Νικολακάκης), Μπαϊκαρά (46' Δουκάκης).

ΑΕΚ: Μπάρκας (70’ Βούρας), Ντίας (70’ Γιαννούτσος), Μπακάκης (86’ Βασιλαντωνόπουλος), Τζανετόπουλος, Λαμπρόπουλος, Γιόχανσον (63’ Μανωλάς), Γαλανόπουλος, Πλατέλλας (70’ Μαρκοπουλιώτης), Πατίτο (58’ Τσέλιος), Αραβίδης (86’ Ζόριτς), Αλμέιδα (58’ Πέκχαρτ).

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ηλιόπουλος: «Η ΑΕΚ είναι ιδέα και στάση ζωής - Οραματίζομαι όλα τα νέα παιδιά να είναι δικοί μας φίλαθλοι»

Τσακίρης: «Κανένα θέμα Παλίνια για ΑΕΚ - Τι ισχύει για τη νέα φανέλα»

Τσανάκας: «Πότε τελειώνει του Σμαΐλοβιτς - Κάνει νέες προτάσεις για τους στόχους του ο Ολυμπιακός»

Δεσύλλας: «Πλησιάζουν Ντε Φράι και Πένια, ανακοινώνεται ο Καμαρά - Οι εξελίξεις για Τσάπρα»

«Σε ευχαριστούμε Ραζβάν»: Το αποχαιρετιστήριο βίντεο του ΠΑΟΚ στον Λουτσέσκου

Ολυμπιακός σε Μπιανκόν: «Ευχαριστούμε για όλα»

Νικολό Σίρα: «Μια ανάσα από τον ΠΑΟΚ ο Λίσι - Υπογράφει μέχρι το καλοκαίρι του 2028»

Τεστάρει δυνάμεις με Άγιαξ και… επιστρέφει στη Λεωφόρο: Το πρόγραμμα των φιλικών του Παναθηναϊκού

«Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ενδιαφέρονται για τον Μουντιαλικό Ουρουγουανό Ματίας Βίνια»!

Σπουδαία κίνηση από Ηλιόπουλο: Αναλαμβάνει για έναν χρόνο όλα τα έξοδα λειτουργίας των Παιδικών Χωριών SOS Καλαμάτας

TAGS: A.E.K.