Με καταπληκτική ανατροπή, η Άλμπα νίκησε 85-82 την Αρμάνι Μιλάνο στο Βερολίνο για την πέμπτη αγωνιστική της Ευρωλίγκας και πήρε την πρώτη της νίκη στη φετινή διοργάνωση, αφήνοντας την πρωταθλήτρια Ιταλίας στο 1-3, αλλά και με ένα ματς λιγότερο.

Οι παίκτες του Ετορε Μεσίνα πήραν διψήφιες διαφορές κι έφτασαν στο +12 στα μέσα της τρίτης περιόδου, όμως τα «άλμπατρος» με τέσσερα διαφορετικά σερί στην τέταρτη περίοδο, έφτασαν στο +3 και τα δυο άστοχα συνεχόμενα τρίποντα των Ιταλών στα τελευταία δευτερόλεπτα τους χάρισαν το ροζ φύλλο.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Τιέμαν με 22, Μπράουν με 18 και Τόμας, Ολίντε με 12 πόντους. Για τους Ιταλούς, έκαναν ότι μπορούσαν οι Μίροτιτς με 30 και Σιλντς με 25 πόντους.

Το ματς
Τα «άλμπατρος» ξεκίνησαν πολύ δυνατά και με πολλή ευστοχία και προηγήθηκαν 5-0 και 10-3 των Μιλανέζων με πρωταγωνιστή τον Μπράουν. Η πληθώρα ποιοτικών επιλογών βοήθησε τους Ιταλούς να κάνουν 7-0 σερί και να ισοφαρίσουν 10-10. Στη συνέχεια, με πρωταγωνιστή τον Λο και πολλές λύσεις μέσα στο γερμανικό καλάθι, η Αρμάνι έκανε σερί 8-0 κι ολοκλήρωσε το πρώτο δεκάλεπτο στο 12-18.

Ο Μίροτιτς έκανε το 12-20 στην έναρξη της δεύτερης περιόδου, όμως οι Γερμανοί βρήκαν τις λύσεις και, με σερί 5-0, μείωσαν σε 17-20. Το τρίποντο του Τόνουτ έδωσε «ανάσα» στους πρωταθλητές Ιταλίας, όμως με 5-0 σερί του Ντέλοου, η Άλμπα έκανε σερί 7-0 και προηγήθηκε 24-23 και το ματς πλέον πήγαινε πόντο-πόντο. Με σερί 6-0, η Αρμάνι έφτασε στο 26-33 κι οι Ιταλοί διατηρούσαν το +2 με +3 στη συνέχεια.

Το τρίποντο του Μίροτιτς έφερε το 32-37, όμως η ίδια απάντηση του Ολίντε έφερε το 35-37 στην ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου. Οι Γερμανοί είχαν 10/10 βολές κι άσχημα ποσοστά σε δίποντα και τρίποντα, όπως και 17 ριμπάουντ, ενώ οι Ιταλοί είχαν 5/17 τρίποντα και 20 ριμπάουντ.

Η Αρμάνι έκανε 5-0 σερί στην έναρξη της τρίτης περιόδου κι έφτασε στο +7. Το τρίποντο του Πάνγκος έφερε το +10 κι αυτά του Σιλντς και του Μίροτιτς το +12 για την πρωταθλήτρια Ιταλίας. Ένα προσωπικό σερί 5-0 του Τιέμαν μείωσε σε 48-55 κι ένα προσωπικό σερί 5-0 του Κουμάτζι μείωσε σε 55-57. Τότε, πήρε την κατάσταση στα χέρια του ο Μίροτιτς και, με προσωπικό σερί 4-0, έφερε το 55-61, με το τριαντάλεπτο να ολοκληρώνεται στο 57-61.

Η Άλμπα μείωσε 59-64 στην έναρξη της τέταρτης περιόδου, όμως ένα 7-0 της Αρμάνι με πρωταγωνιστή τον Μίροτιτς έφερε το +12 για την ομάδα του Ετορε Μεσίνα. Η Άλμπα απάντησε με δικό της 7-0 σερί με πολλές επιθετικές επιλογές για το -5 και με νέο 4-0 μείωσε σε 70-74. Τα τρίποντα των Λο και Τόμας διατήρησαν στα ίδια επίπεδα τη διαφορά κι ο Μίροτιτς έφερε ξανά με προσωπικές ενέργειες το 73-80. Η Άλμπα απάντησε με 5-0 σερί για το -2 κι ο Τίεμαν μείωσε σε 81-82 με προσωπικό 4-0 στο 1’06’’.

Με 3-0 σερί, η Αλμπα προηγήθηκε 84-82 στα 24’’ κι έφτασε στο 6-0 το συνολικό σερί της στο τελευταίο λεπτό. Ο Σιλντς αστόχησε σε τρίποντο στα 9’’, ο Τίεμαν κέρδισε φάουλ από τον Πάνγκος κι ευστόχησε σε μία βολή για το 85-82 στα 7’’. Ο Μίροτιτς αστόχησε σε νέο τρίποντο στα 2’’ κι η Αρμάνι «αυτοκτόνησε».


Τα δεκάλεπτα: 12-18, 35-37, 57-61, 85-82

Τα στατιστικά

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Παναθηναϊκός-Βαλένθια: Επιστροφή για Γιούρτσεβεν, μέσα ο Γκραντ - Οι 12άδες του αγώνα

ΚΑΕ Ολυμπιακός: «Προτεραιότητα της Πολιτείας η δημόσια ασφάλεια κι όχι οι φαντασιώσεις του Δ.Γιαννακόπουλου»!

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια της αναβληθείσας αναμέτρησης με τη Φενέρμπαχτσε

Ο Ολυμπιακός καλύπτει όλα τα έξοδα της Φενέρ για το επόμενο ταξίδι της στον Πειραιά

Εuroleague: Η Μπαρτσελόνα πρότεινε νέο συμβόλαιο με… δικαίωμα αποχώρησης

Δυσαρέσκεια στη Φενέρ για την αναβολή με Ολυμπιακό: «Αν γίνει το Παναθηναϊκός-Βαλένθια, τότε δεν τίθεται θέμα ασφαλείας»

Παναθηναϊκός AKTOR: Οδηγίες προς τους οπαδούς για τον σημερινό αγώνα με την Βαλένθια

Βρούτσης: Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να έχει φτιάξει το πρόβλημα στο ΣΕΦ -Γι’ αυτό δεν αναβάλαμε το πόλο του Παναθηναϊκού

Πετρίδης: «Να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε ο Παναθηναϊκός AKTOR - Δίνει μια επιπλέον λύση ο Γιουρτσέβεν»

Τζαμπάρι Πάρκερ: «Δεν έχω ξαναπαίξει σε τέτοιες συνθήκες-Ήρθα για τον Ομπράντοβιτς στην Παρτίζαν»