Με πολλά τρίποντα στην τρίτη και τέταρτη περίοδο, η Βαλένθια «καθάρισε» με συνοπτικές διαδικασίες την ουραγό Άλμπα στο Βερολίνο 81-66 για την 25η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και, με ρεκόρ 13-12 ελπίζει για την εξάδα, αφήνοντας τους Γερμανούς στο 5-20.

Οι «νυχτερίδες» έφτασαν στο +12 στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου και με αλλεπάλληλα τρίποντα στην τρίτη περίοδο στο +20 και στο +24 στην τέταρτη, ολοκληρώνοντας τη «σεμνή τελετή».

Κορυφαίοι των Ισπανών ήταν οι Οτζελέγε με 18, Τζόουνς με 14 και Λόπεθ-Αροστέγκι με 11 πόντους. Για τα «άλμπατρος», ξεχώρισαν οι Τόμας με 15 και Κουμάτζε με 13 πόντους.

Το ματς
Με απίθανη επιθετική πολυφωνία, η Βαλένθια έφτασε στο 14-3 στο πρώτο πεντάλεπτο της αναμέτρησης, έχοντας πιο εύστοχο τον Τζόουνς κι «εκτελεστή» από την περιφέρεια τον Οτζελέγε. Τα «άλμπατρος» απάντησαν με 7-0 σερί για το -4 και πλέον η διαφορά κυμαινόταν μεταξύ +6 με+8 για τις «νυχτερίδες», με τον Κουμάτζε να ολοκληρώνει το πρώτο δεκάλεπτο στο 15-20.

Τα συνεχόμενα τρίποντα εκατέρωθεν στην έναρξη της δεύτερης περιόδου διατηρούσαν το +3 με +6 για την ομάδα του Αλεξ Μουμπρού. Εκεί, ο Οτζελέγε πρωτοστάτησε σε ένα 8-0 σερί για τις «νυχτερίδες» που έφτασαν στο +11. Ο Τόμας απάντησε με προσωπικό σερί 8-0 για το -3 των Βερολινέζων, όμως εκεί ένα σερί 9-0 της Βαλένθια με λύσεις από την περιφέρεια και ξανά πρωταγωνιστή τον Οτζελέγε έφερε το 30-42 στην ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου. Η Άλμπα είχε 8/22 δίποντα και 13 ριμπάουντ κι η Βαλένθια 9/18 δίποντα και 22 ριμπάουντ.

Η Βαλένθια διατηρούσε το +10 με +12 στην έναρξη της τρίτης περιόδου και το τρίποντο του Οτζελέγε έφερε το +14, με τον Αμερικανό να φτάνει στους 15 πόντους. Τα τρία συνεχόμενα τρίποντα των Ισπανών «εκτόξευσαν» τη διαφορά στο +20 κι αυτό του Ινγκλις στο +21 και το +22 στη συνέχεια για να ολοκληρωθεί το τριαντάλεπτο στο 45-65.

Ο Τζόουνς έφερε το +23 για τη Βαλένθια στην έναρξη της τέταρτης περιόδου κι ο Ρέουβερς το +24 για τους φιλοξενούμενους. Ένα 4-0 σερί της Αλμπα μείωσε στο -20 κι η διαφορά ανεβοκατέβαινε στο +20 με +22 και τους δύο προπονητές να ρίχνουν στο παρκέ τους αναπληρωματικούς τους. Ο Κουμάτζε μείωσε στο -19, ο Σπανιόλο στο -18 κι ο Μάτισεκ στο -17 για τους Γερμανούς με κάποια σερί. Ο Σπανιόλο έφτασε στο 7-0 το σερί της Άλμπα για το -15 και το τελικό 66-81.


Τα δεκάλεπτα: 15-20, 30-42, 45-65, 66-81

Τα στατιστικά

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Η ερυθρόλευκη Sunel Arena και η αποθέωση στον Μπαρτζώκα: Η παρακάμερα του Ολυμπιακού από το ματς με την Εφές

Θύρα 7: «Καταδικάζουμε απερίφραστα φθορές και υβριστικά συνθήματα, αλλά κανείς δεν μπορεί να μας στερήσει το γήπεδο»

Ευρωλίγκα: MVP της 4ης αγωνιστικής ο Ματίας Λεσόρ!

Ευρωλίγκα: Στην κορυφή του Top-10 ο Γιαμπουσέλε, διπλή ελληνική παρουσία στη δεκάδα

Η αποθέωση του κόσμου και το μάθημα του Ομπράντοβιτς στον Σάρας: Η παρακάμερα του αγώνα Παναθηναϊκός-Φενέρ

Ντόρσεϊ: «Το να προσεύχεσαι για την πτώση μου δεν σε κάνει θρησκευόμενο»

Τα σχόλια στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 για τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Εφές

«Ο Μιλουτίνοφ βελτίωσε την άμυνα, ξεχώρισαν ΜακΙντάιρ και Μοντέρο»: Το σχόλιο Ζέρβα από τη SUNEL Arena

Λάσο: «Δεν ήταν ιδανικό σενάριο που παίξαμε πρώτο ματς χωρίς Τζέιμς με Ολυμπιακό»

Τζόουνς: «Έτσι θέλουμε να παίζουμε, δεν πρέπει να ενθουσιαζόμαστε ούτε να στεναχωριόμαστε»