Το ντέρμπι της Γερμανίας βάφτηκε... Βαυαρικό! Σε ένα κλειστό και σκληρό παιχνίδι για κάτι παραπάνω από 34 λεπτά, η Μπάγερν Μονάχου πάτησε «γκάζι» στο τέλος, έδειξε «μέταλλο» και χαρακτήρα φεύγοντας με τεράστιο διπλό από το Βερολίνο και την έδρα της Άλμπα με 82-69.

Η ομάδα του Αντρέα Τρινκέρι επιβεβαίωσε την ανοδική της πορεία, πανηγυρίζοντας το τρίτο διαδοχικό ροζ φύλλο αγώνα, και ανέβηκε στην 11η θέση με 3-4. Από την άλλη, οι πρωτευουσιάνοι παρέμειναν στα χαμηλά στρώματα του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 2-5, γνωρίζοντας μάλιστα την τρίτη εντός έδρας ήττα της σεζόν.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Χίλιαρντ με 25 πόντους, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 29 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης! Από κοντά οι Οθέλο Χάντερ (13π., 8ρ.) και Γουέιλερ-Μπαμπ (16π.). Για την Άλμπα ξεχώρισε ο Μαόντο Λο με 23 πόντους.

Το ματς

Εξαιρετικό ξεκίνημα στο ντέρμπι για την Άλμπα που με σύμμαχο την σκληρή της άμυνα προηγήθηκε 9-4 στο 4'. Μετά τη «μουδιασμένη» της αρχή, η Μπάγερν ανέβασε στροφές και χτυπώντας στο «ζωγραφιστό» έτρεξε ένα εντυπωσιακό 12-0 για την προσπέραση (9-14 στο 7'). Σμιθ και Σίκμα έδωσε «ανάσες» στην επίθεση των γηπεδούχων, κλείνοντας το δεκάλεπτο στο -1 (18-19).

Με τους πρώην «ερυθρόλευκους», Χάντερ και Ρούμπιτ σε εξαιρετική βραδιά, οι Βαυαροί προηγήθηκαν με 5 (23-28) στα μέσα της περιόδου, με τον πρώτο να έχει 7 και τον δεύτερο 9 πόντους αντίστοιχα μέχρι εκείνο το σημείο. Οι πρωτευουσιάνοι όμως εκμεταλλεύτηκαν τα πέντε ομαδικά της αντιπάλου και με έξι συνεχόμενους πόντους από την γραμμή των βολών πέρασαν μπροστά με 34-33 στο 19'. Χάντερ και Χίλιαρντ απάντησαν για την Μπάγερν, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με την ελάχιστη τιμή της διαφοράς (36-37).



Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στο τρίτο δεκάλεπτο, εκεί όπου υπήρξε μια... άτυπη μονομαχία μεταξύ Λο και Χίλιαρντ. Ο πρώτος σημείωσε 7 πόντους στην περίοδο για την Άλμπα, ενώ ο 28χρονος φόργουορντ της Μπάγερν πέτυχε 13 πόντους, φτάνοντας τους 23 (!). Η ομάδα του Αντρέα Τρινκέρι διατηρούσε το προβάδισμα καθ' όλη τη διάρκεια του δεκαλέπτου, ξέφυγε μέχρι και τους 7 (48-55 στο 27'), ωστόσο οι Βερολινέζοι για ακόμα μία φορά κατάφεραν και έριξαν τη διαφορά στο καλάθι (55-57).

Κάπου εκεί, ο Γουέιλερ-Μπαμπ πήρε την κατάσταση στα χέρια του για την Μπάγερν! Ο 25χρονος Αμερικανός σημείωσε 12 πόντους στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, πετυχαίνοντας κρίσιμα και κομβικά καλάθια για τους Βαυαρούς. Με επτά δικούς του πόντους οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν τη διαφορά στο +10 για το 64-74 στο 39', με το τελικό σφύριγμα της λήξης να βρίσκει την Μπάγερν νικήτρια με 82-69.

Τα δεκάλεπτα: 18-19, 36-37, 55-57, 69-82.



ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Όλα έγιναν για αυτήν τη στιγμή: Σήκωσαν στον αέρα το 7ο ευρωπαϊκό του Παναθηναϊκού Σλούκας και Αταμάν!

Βασιλιάς Παναθηναϊκός, υποχρέωσε σε υπόκλιση τη Ρεάλ και έγινε… Επτάστερος πρωταθλητής Ευρώπης!

Συγκλονιστικές εικόνες στην Uber Arena με Λεσόρ, Παπαπέτρου και άλλους παίκτες του Παναθηναϊκού να κλαίνε με λυγμούς!

Η στιγμή που ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος συνειδητοποιεί ότι ο Παναθηναϊκός είναι πρωταθλητής Ευρώπης

Οι 13 συγκλονιστικές φωτογραφίες που κατέγραψε ο φακός από τον θρίαμβο του Παναθηναϊκού στο Βερολίνο!

Βούιτσιτς: «Νικήσαμε τον Παναθηναϊκό και μετά πίεσε την Ευρωλίγκα και τους διαιτητές»

«Παίρνουν wild card από την Ευρωλίγκα οι Ερυθρός Αστέρας και Παρτίζαν»

«Τζέιμς και Μονακό δεν έχουν συμφωνήσει, σκέφτεται σοβαρά να φύγει»

Ευρωλίγκα για Πάρη Δερμάνη: «Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια»

«Αξέχαστες στιγμές»: Το βίντεο της Ευρωλίγκας από το Final Four του Βερολίνου και τον θρίαμβο του Παναθηναϊκού!