Με στόχο να κάνει τη... δουλειά του και να παραμείνει στην κορυφή της Ευρωλίγκας, ο Ολυμπιακός (16-7) δοκιμάζεται απόψε (8/2, 21:00) στην Mercedes-Benz Arena για την 24η αγωνιστική, με την πάντα επικίνδυνη Άλμπα Βερολίνου (6-17) να τον φιλοξενεί.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, Κώστας Σλούκας και Άλεκ Πίτερς δεν θα αγωνιστούν. Μετά τους αγώνες της διαβολοβδομάδας με Φενέρμπαχτσε και Εφές, θα λείψουν και από το αποψινό ματς, αφού ακόμη δεν έχουν αποθεραπευτεί. Την αποστολή δεν θα ακολουθήσει ούτε ο Τζορτζ Πάπας, που επίσης είναι τραυματίας. Οι γηπεδούχοι από την άλλη, έχουν επίσης σημαντική απουσία, αφού θα λείψει ο Μαόντο Λο.

«Είναι μια ομάδα υψηλού ρυθμού. Παίζει το ίδιο ανεξαρτήτως αντιπάλου. Δεν πρέπει να παρασυρθούμε από τον τρόπο παιχνιδιού της, αλλά να επιβάλλουμε τον δικό μας. Θέλουμε να κρατήσουμε αυτό το κλίμα και αυτή τη φιλοσοφία και τη νοοτροπία, του να είμαστε ένας για όλους και όλοι για έναν», ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια του Γιώργου Μπαρτζώκα.

«Αυτό είναι το επίπεδο της Euroleague, που μια τόσο καλή ομάδα όπως η Άλμπα είναι τελευταία στο βαθμολογικό πίνακα. Θα μπορούσαν να κερδίσουν κάποια ματς που κρίθηκαν στον πόντο. Οι διαφορές των ομάδων σε αυτή τη διοργάνωση είναι πολύ μικρές», ανέφερε ο Τόμας Γουόκαπ.

«Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Κυκλοφορούν πολύ καλά την μπάλα και παίζουν σπουδαίο μπάσκετ. Μου αρέσει να τους παρακολουθώ. Έχουν κι εκείνοι ένα παρόμοιο στυλ γρήγορου παιχνιδιού με το δικό μας, οπότε μπορούμε να μάθουμε πολλά από αυτούς», τόνισε ο Ίσραελ Γκονζάλεθ.

«Ο Ολυμπιακός είναι μια πολύ καλά προπονημένη ομάδα, με απίστευτο ταλέντο, συνεπώς θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι για μας. Θα πρέπει να μπούμε στο ματς με πολλή ενέργεια, ώστε να έχουμε ελπίδες να κερδίσουμε τους πρωτοπόρους», συμπλήρωσε ο Μπεν Λάμερς.

Ντάνιελ Ιερεθουέλο (Ισπανία), Ούρος Νίκολιτς (Σερβία) και Ρόμπερτ Βικλίτσκι (Πολωνία) θα είναι οι διαιτητές.

Δείτε όσα έγιναν στο ματς του πρώτου γύρου:

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Πετρίδης: «Τεράστια, σε πολλά επίπεδα, η απουσία του Σλούκα - Ώρα και για τον Σορτς να βγει μπροστά»

Ζέρβας: «Κομβικό το 2-0, όπως και αν έρθει για τον Ολυμπιακό - Να οδηγήσει τη Μονακό σε λάθη…»

Λεσόρ: «Ξέρουμε τι διακυβεύεται και δεν χρειαζόμαστε έξτρα κίνητρο - Να δείξω σε όλους γιατί περίμεναν να επιστρέψω»

Ντε Λαρέα: «Όλοι έχουμε τη φιλοδοξία να παίξουμε σε Final Four - Nα είμαστε έτοιμοι κόντρα στον Παναθηναϊκό»

Φαρίντ: «Πρέπει να παίξουμε πιο δυνατή άμυνα με τη Βαλένθια και να ρίξουμε τον ρυθμό»

Αταμάν: «Μεγάλη απώλεια ο Σλούκας, είχε πρόβλημα την τελευταία εβδομάδα - Δεν θα ψάξουμε δικαιολογίες»

Κανονικά με Όσμαν στη Βαλένθια ο Παναθηναϊκός

Σοκ με Σλούκα στον Παναθηναϊκό: Χάνει τη σειρά με τη Βαλένθια

Προπονητής Βαλένθια: «Ο στόχος του Παναθηναϊκού είναι αυτός που έρχεται μετά τα Playoffs...»

Βεζένκοφ: «Όποιος νομίζει ότι θα είναι εύκολο με Μονακό κάνει λάθος»