Μετά από ένα δραματικό τέταρτο δεκάλεπτο, η Άλμπα νίκησε 84-79 στην «Ντουμ Αρένα» τη Βιλερμπάν για την τρίτη αγωνιστική της Ευρωλίγκας και πήρε την πρώτη της νίκη στη φετινή διοργάνωση, «πιάνοντας» στη βαθμολογία την ομάδα της Λιόν.

Το ματς ήταν ντέρμπι στη μεγαλύτερη διάρκεια, η Άλμπα έφτασε στο +13 στην τέταρτη περίοδο, όμως τα σερί της Βιλερμπάν μείωσαν στο -2 στα τελευταία λεπτά, αλλά οι βολές των Γερμανών τους βοήθησαν στο να πάρουν το ροζ φύλλο.

Κορυφαίοι της ομάδας του Ισραελ Γκονθάλεθ ήταν οι Χέρμανσον με 21, Σπανιόλο με 16, Ουίλιαμς με 12 και Βέτζελ, Σνάιντερ με 11 πόντους. Για τους Γάλλους, ξεχώρισαν οι Μαλεντόν με 17, Λι με 16 και Σακό με 12 πόντους.

Το ματς
Ο Μαλεντόν έδωσε την ώθηση για το 2-7 της Βιλερμπάν στην έναρξη της αναμέτρησης κι η γαλλική ομάδα διατηρούσε ένα +3 με +5. Εκεί, η επιθετική πολυφωνία των Γάλλων τους έφερε στο 12-9 με 8-0 σερί και το τρίποντο του Ουίλιαμς έφερε το 17-11, για να ολοκληρωθεί 20-13 το πρώτο δεκάλεπτο.

Ο Σπανιόλο με προσωπικό 4-0 σερί στην έναρξη της δεύτερης περιόδου έφερε το 24-15 για την πρώην πρωταθλήτρια Γερμανίας. Εκεί, ο Λι πρωτοστάτησε σε ένα 9-0 σερί της Βιλερμπάν για την ισοφάριση και το δικό του τρίποντο έφερε το +2 στο προβάδισμα των Γάλλων σε εκείνο το διάστημα. Ο Μαλεντόν με προσωπικό σερί 4-0 έφερε το 30-34 και το 31-36 για τη Βιλερμπάν. Εκεί, η Άλμπα απάντησε με ένα σερί 5-0 για το 36-36 του πρώτου ημιχρόνου. Η Άλμπα είχε μόλις 2/11 τρίποντα, 12/23 δίποντα, 6/8 βολές κι 20 ριμπάουντ και η Βιλερμπάν 3/12 τρίποντα, 9/11 βολές κι, επίσης, 20 ριμπάουντ.

Ένα προσωπικό σερί 5-0 του Χέρμανσον έφερε το 41-36 για την Άλμπα στην έναρξη της τρίτης περιόδου και ο ίδιος ο Ισλανδός έφερε και το 44-39 στην προσπάθεια της Βιλερμπάν να μειώσει. Τα συνεχόμενα τρίποντα της Βιλερμπάν μείωσαν στο -1 για τους Γάλλους, αλλά ένα σερί 8-0 της Άλμπα έφερε το +7 για τους Γερμανούς με πρωταγωνιστές τους Σνάιντερ και Χέρμανσον, με τον Ισλανδό να κάνει και το +11 με 6-0 σερί και να φτάνει τους 21 πόντους και το τριαντάλεπτο να ολοκληρώνεται στο 64-54.

Η Άλμπα διατηρούσε σταθερά το +10 με +12 στην έναρξη της τέταρτης περιόδου και το τρίποντο του Σπανιόλο έφερε το 71-58. Η Βιλερμπάν βρήκε κάποιες λύσεις και μείωσε στο -9 και στο -8 και με σερί 5-0 των Γάλλων στο -7, αλλά η ευστοχία των Γερμανών στις βολές τους διατηρούσαν στο +8 με +9 στη συνέχεια. Το τρίποντο του Λι μείωσε 79-74 κι ο Σακό μείωσε 79-76 στο 1'16''. Ο Ολίντε έκανε το 81-76 στα 51'' και ο Λι το 81-78 στα 44''. Ο Μαλεντόν ευστόχησε σε μια βολή στα 24'' και ο Σνάιντερ σε δύο για το 83-79 στα 16''. Ο Τζάκσον αστόχησε σε τρίποντο στα 10'' κι η βολή του Ουίλιαμς διαμόρφωσε το τελικό 84-79.


Τα δεκάλεπτα: 20-13, 36-36, 64-54, 84-79

Τα στατιστικά

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Το βίντεο του Παναθηναϊκού από τα αποδυτήρια μετά τη νίκη επί της Μονακό

Τα highlights από τη νίκη-πρόκριση του Παναθηναϊκού κόντρα στη Μονακό

Ρογκαβόπουλος: «Μας παρακίνησε ο Σορτς, να ματσάρουμε την ενέργεια της Βαλένθια»

Τα σχόλια στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 για το Παναθηναϊκός-Μονακό

Σλούκας: «Πολύ καλή ομάδα η Βαλένθια, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να φοβηθεί κάποιον»

Γιαννακόπουλος: «Δεχθήκαμε ανήθικη κριτική, τα αστέρια ξέρουν πότε να λάμψουν δυνατά»

Το ζευγάρι που θα βγάλει τον αντίπαλο του Ολυμπιακού στα playoffs της Ευρωλίγκας - Πότε είναι τα ματς των Πειραιωτών

Κλάιμπερν και Πάντερ πήραν τον πρώτο τελικό και η Μπαρτσελόνα... πλησιάζει στον Ολυμπιακό!

Αταμάν: «Όλοι έπαιξαν για την ομάδα - Από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρωλίγκα η Βαλένθια»

Μαρκοϊσβίλι: «Δώσαμε όλα όσα είχαμε παρά τις δυσκολίες, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν πιο πεινασμένος»