Επιστροφή στην κανονικότητα έως την άνοιξη προβλέπει ο επικεφαλής της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά, δύο χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού που συγκλόνισε τον πλανήτη.

Ερωτηθείς από την γαλλική εφημερίδα Le Figaro εάν η παραλλαγή Όμικρον θα οδηγήσει στο τέλος της πανδημίας, ο Μπουρλά παραδέχθηκε ότι είναι αδύνατο να γνωρίζει κανείς εάν θα γίνει κάτι τέτοιο καθώς ο ιός Covid-19 θα συνεχίσει να κυκλοφορεί και να μεταλλάσσεται.

Πρόσθεσε ωστόσο τα εξής: «Σύντομα θα μπορούμε να επιστρέψουμε σε μια κανονική ζωή» έως την άνοιξη εξαιτίας των τεστ, των εμβολίων, νέων θεραπειών όπως είναι το χάπι Paxlovid της Pfizer, το οποίο εάν χορηγηθεί άμεσα μετά την μόλυνση μπορεί να αποτρέψει την σοβαρή νόσηση.

Ο Μπουρλά, όπως μεταδίδουν οι Financial Times, δήλωσε επίσης στο BFM TV ότι «αυτό το κύμα θα είναι το τελευταίο με τόσους πολλούς περιορισμούς» στην κυκλοφορία των ανθρώπων και των κοινωνιών.

Χαρακτήρισε το χάπι Paxlovid «game-changer», δηλαδή τον παράγοντα που αλλάζει το παιχνίδι.

Το χάπι έχει εγκριθεί ήδη για χρήση στις ΗΠΑ.

Ο Μπουρλά μίλησε στον Τύπο στο περιθώριο της ανακοίνωσης πενταετούς επένδυσης ύψους 520 εκατ. ευρώ για έρευνα και παραγωγή στη Γαλλία.
 
Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ισπανία: Τουλάχιστον 1.000 θάνατοι λόγω καύσωνα τον Ιούνη-Το α' εξάμηνο του 2026 «το πιο ζεστό που έχει καταγραφεί ποτέ»

Γεραπετρίτης: Τα ήρεμα νερά δεν είναι αυτοσκοπός – Όλες οι κυβερνήσεις συζητούσαν με την Τουρκία

Εισαγγελική έρευνα για τα αίτια της κατάρρευσης της πολυκατοικίας στα Πετράλωνα - Ελεύθεροι οι πέντε

Ωραιόκαστρο: Εν αναμονή της ταυτοποίησης της δεύτερης σορού - Φόβοι ότι ανήκει στον 12χρονο γιο του 65χρονου

Πέντε τραυματίες από τα γκαζάκια σε σπίτια στελεχών της ΝΔ, μια γυναίκα στη ΜΕΘ

Η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας

Ωραιόκαστρο: Εν αναμονή της ταυτοποίησης της δεύτερης σορού -Φόβοι ότι ανήκει στον 12χρονο γιο του 65χρονου

Πενταώροφη πολυτελής πολυκατοικία κατασκευαζόταν δίπλα σε εκείνη που κατέρρευσε στα Πετράλωνα

Πέθανε ο ηθοποιός Μιχάλης Μόσιος, ο γνωστός σε όλους μας ως «Ταμτάκος»

Σεισμοί στη Βενεζουέλα: Οι νεκροί πλησιάζουν τους 2.000 - Αντιμέτωποι με επιδημίες και λιμό οι επιζώντες