«Ψάχνουμε παίκτη για τα επόμενα 2-3 χρόνια που θα δώσει σταθερότητα στο αμυντικό κομμάτι. Ηλικιακά θα έχει εμπειρία και παραστάσεις από υψηλό επίπεδο για να αποδώσει και να προσαρμοστεί πιο εύκολα. Δεν σημαίνει όμως αυτό ότι δεν κοιτάμε να επενδύσουμε σε νεότερους σε ηλικία παίκτες για να υπάρχει σε βάθος χρόνου ο αντικαταστάτης π.χ. του Ταυλαρίδη».

Αυτή ήταν η δήλωση του Γιάννη Αναστασίου στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας. Όπως τόνισε και ο 42χρονος προπονητής του «τριφυλλιού», πρόθεση όλων είναι ο κεντρικός αμυντικός να έχει αποκτηθεί το πολύ σε δύο εβδομάδες, ώστε να προλάβει το βασικό στάδιο προετοιμασίας της ομάδας εν όψει της νέας σεζόν.

Από την πλευρά τους, οι Τάκης Φύσσας και Λεωνίδας Βόκολος έχουν κάνει ήδη κάποιες επαφές και έχουν συζητήσει για κάποιες περιπτώσεις με μάνατζερ στόπερ που ενδιαφέρον τον σύλλογο, χωρίς να είναι αυτή τη στιγμή κοντά σε συμφωνία με κάποιον από αυτούς. Τα ονόματα που έχουν ακουστεί όλο αυτό το διάστημα και φαίνεται πως απασχολούν τον Παναθηναϊκό είναι εκείνα των Σπάχιτς, Σιανί, Σίβοκ, Σέζαρ, Μπρίτος και Σιλβέστρε.

Πρόκειται για ποδοσφαιριστές με υψηλά κασέ, με την περίπτωση του Μπρίτος να είναι η πιο δύσκολη από όλες. Πρώτον επειδή το κασέ του ξεπερνάει το 1,2 εκατ. ευρώ και δεύτερον δεν είναι ελεύθερος, καθώς δεσμεύεται με συμβόλαιο με τη Νάπολι. Παράλληλα, υπάρχει διαφορά στο οικονομικό με τον Σίβοκ που αυτή τη στιγμή φαίνεται πως δύσκολα θα καλυφθεί. Πιο προσιτές λύσεις μοιάζουν οι υποθέσεις των Σπάχιτς, Σιανί και Σέζαρ, ενώ και ο Σιλβέστρε είναι μεταξύ των παικτών που εξετάζονται.

Από σήμερα οι άνθρωποι που ασχολούνται με το ποδοσφαιρικό κομμάτι, όπως ο Αναστασίου, οι γυμναστές και κάποιοι άλλοι άνθρωποι, θα έχουν άδεια μέχρι τις αρχές Ιουλίου, όταν θα συγκεντρωθεί η ομάδα και θα ξεκινήσουν οι πρώτες προπονήσεις της ομάδας εν όψει της νέας σεζόν.

Εκτός από τον κεντρικό αμυντικό, οι ιθύνοντες του συλλόγου αναμένεται να κινηθούν για την απόκτηση του Χάρη Μαυρία, ενώ θα περιμένουν (χωρίς να γίνει σίριαλ) τις εξελίξεις και στην υπόθεση του Αμπέντ. Παράλληλα, μπορεί να ψάξουν και για τον αντικαταστάτη του Νίκου Καρέλη, ο οποίος βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο αρκετών ομάδων και χθες τον παρακολούθησε για δεύτερη φορά από κοντά σκάουτερ της ΚΠΡ.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Νικολογιάννης: «Πάτησε το κουμπί του πανικού χωρίς λόγο ο Τερίμ»

Λουτσέσκου: «Το 2017 δεν στείλατε εδώ το BBC να δείτε πώς έκλεψε το πρωτάθλημα η ΑΕΚ» - Τι είπε ο Κυριάκος για ένταση

Λουτσέσκου: «Συζητήσαμε με τους παίκτες για το σοκ της Τετάρτης, επανήλθαμε και δείξαμε ότι δεν τα παρατάμε»

«Βράζουν» με Αγκάγιεφ στον Άρη: «Tι άλλο περιμένετε να δείτε για να ορίσετε Έλληνες; Έλεος»

Μπάμπα: «Πάντα βρισκόμαστε να κυνηγάμε στα ματς με την ΑΕΚ - MVP ο Κωνσταντέλιας»

Τα highlights από τη δραματική ήττα του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο

Τσέριν: «Ντροπή αυτό που έγινε σήμερα - Να βγούμε δεύτεροι και να πάρουμε το Κύπελλο για να σώσουμε τη χρονιά»

Αθανασίου: «Ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει πλέον να πάει στον τελικό του Κυπέλλου να παίξει για τη ζωή του»

Τσακίρης: «Από την ΑΕΚ εξαρτάται ο τίτλος, πρέπει να πάει χωρίς αύριο στον Ολυμπιακό - Ο ΠΑΟΚ βασικός ανταγωνιστής της»

Τέσσερις ομάδες με 70+ βαθμούς για πρώτη φορά μετά από 26 χρόνια στην Α' Εθνική