Μετά από μια επική σειρά τελικών, οι Κλίβελαντ Καβαλίερς κατέκτησαν το πρωτάθλημα, εναντίον των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς. Παρ’όλα αυτά, οι Καβς δεν ξέχασαν αυτούς που είχαν συνεισφορά στην ομάδα, έστω και αν δε βρίσκονταν εκεί μέχρι το τέλος του δρόμου. Έτσι, μετά την προσφορά ενός δακτυλιδιού στον πρώην προπονητή τους Ντέιβιντ Μπλατ, επανέλαβαν το ίδιο με τον Άντερσον Βαρεζάο.

Ο Βραζιλιάνος σέντερ έγινε ανταλλαγή στα μέσα της χρονιάς, με σκοπό να αποκτήσουν οι Καβς τον Τσάνινγκ Φράι και να εμπλουτίσουν τη γραμμή ψηλών τους. Ο ίδιος όμως είναι αναποφάσιστος και δεν γνωρίζει ακόμη αν θα δεχθεί την πρόταση των «Ιπποτών», σύμφωνα με tweet του δημοσιογράφου, Άντονι Σλέιτερ.

Με βάση τη συνολική προσφορά του στο Κλίβελαντ, ο Βαρεζάο αξίζει με σιγουριά το δακτυλίδι αυτό. Επί 11 συνεχόμενες σεζόν, ήταν αφοσιωμένος στην ομάδα, ενώ ήταν εξαιρετικά αγαπητός στις τάξεις των φιλάθλων του Κλίβελαντ, αλλά και των συμπαικτών του. Ακόμη και αν δε δεχθεί την τιμητική αυτή διάκριση, ο 34χρονος σέντερ θα συνεχίσει να έχει εξαιρετικές σχέσεις με τους πρωταθλητές του NBA.

Επιμέλεια: Μάριος Φορτούνης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube