Αμηχανία προκαλεί στο Μαξίμου, η υπόθεση με το καταναλωτικό δάνειο του Παύλου Πολάκη. Έως στιγμής, η κυβέρνηση τηρεί «σιγή ασυρμάτου» για την υπόθεση, αποφεύγοντας ακόμα και την προσφιλή της τακτική «η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση».

Το καταναλωτικό δάνειο, ύψους 100.000 ευρώ, που πήρε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας από την Attica Bank με ευνοϊκούς όρους και αμφίβολες εγγυήσεις και αποκάλυψε η εφημερίδα Πρώτο Θέμα, προκαλεί ποικίλα ερωτήματα και αντιδράσεις στον πολιτικό κόσμο και την κοινή γνώμη.

Εντύπωση επίσης προκαλεί το γεγονός ότι ο Παύλος Πολάκης επέλεξε να ζητήσει ένα τόσο μεγάλο ποσό για καταναλωτικό δάνειο από ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, που δεν βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ενώ στο πρόσφατο παρελθόν η Attica Bank είχε κατηγορηθεί για χορήγηση δανείων με εγγυήσεις που αμφισβητήθηκαν.

«Για αδιανόητο πόσο καταναλωτικού δάνειου» έκανε λόγο τη Δευτέρα στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνης Γεωργιάδης. Κάλεσε τον κ. Πολάκη να δώσει σήμερα στη δημοσιότητα τις φορολογικές του δηλώσεις για να φανεί πότε έβγαζε πάνω από 200 χιλιάδες ευρώ το χρόνο και καταστράφηκε οικονομικά όταν έγινε υπουργός.

«Εκατό χιλιάδες καταναλωτικό δάνειο δεν παίρναμε ούτε πριν την κρίση» σχολίασε στον σταθμό μας ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μαστρογεωργίου, διερωτώμενος γιατί δεν πήγε σε μια άλλη τράπεζα, ή στην Eurοbank όπου είχε πάρει το πρώτο δάνειο. «Δεν μας βοηθάει ο ίδιος να σταματήσουμε να ασχολούμαστε μαζί του», τόνισε ο κ. Μαστρογεωργίου.

«Προφανώς υπάρχει προνομιακή μεταχείριση έναντι όλων των άλλων. Έχει καθεστωτική συμπεριφορά ο κ. Πολάκης, θεωρώντας ότι είναι πάνω από όλα και κανένας δεν έχει δικαίωμα να τον ελέγχει. Τη συμπεριφορά αυτή τον αντλεί από τον κ. Τσίπρα» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής της ΝΔ Ιάσονας Φωτήλας.

«Είναι θέμα ισότητας… Ούτε καν μπορεί να ονειρευτεί τέτοιο δάνειο ένας πολίτης. Είναι ηθικό το ερώτημα, έχει προνομιακή μεταχείριση» σχολίασε στον σταθμό μας ο γραμματέας επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής Σταμάτης Μαλέλης.

«Υπάρχει άσχημη οσμή σε αυτή την υπόθεση… 100.000 ευρώ καταναλωτικό, τεράστιο δάνειο σε έναν υπουργό. Η τράπεζα πρέπει να δώσει στοιχεία για το εάν έχει δώσει παρεμφερή δάνεια και σε άλλους πολίτες. Αυτή την περίοδο οι τράπεζες δεν δίνουν δάνεια» παρατήρησε στον ΣΚΑΪ ο Σταύρος Θεοδωράκης. «Η κυβέρνηση είναι εκτεθειμένη, πρέπει να πάρει θέση» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Απαντώντας στο δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος ο Παύλος Πολάκης επιχείρησε -μέσω διαδικτύου- να διασκεδάσει τις εντυπώσεις... «θολώνοντας» ωστόσο, περαιτέρω το τοπίο. «Προκαλεί αληθινή έκπληξη ένας εν ενεργεία αναπληρωτής υπουργός να αναγκάζεται να καταφύγει σε τραπεζικό δανεισμό βάζοντας υποθήκη το σπίτι του (η αξία του οποίου ΥΠΕΡΚΑΛΥΠΤΕΙ την αξία του δανεισμού) για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του οικογενειακού και πολιτικού του βίου» αναφέρει.

Προσθέτει ότι από τον Οκτώβριο του '15 σταμάτησε, λόγω της υπουργικής ιδιότητας, να ασκεί το επάγγελμα του χειρουργού-εντατικολόγου που του εξασφάλιζε εδώ και πολλά χρόνια διπλάσια και τριπλάσια εισοδήματα από τα σημερινά.



Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Μέγκαν Μαρκλ: Και ο αδελφός της στο μικροσκόπιο της έρευνας για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Προσωρινά κρατούμενος ο 37χρονος φερόμενος εγκέφαλος της ΜΚΟ για τα παιδιά με καρκίνο - Τι είπε στον ανακριτή

Σοκ στη Γερμανία από τον αιφνίδιο θάνατο του Βαυαρού Αϊβάνγκερ

Τα εργαστήρια κατέληξαν στον μηχανισμό θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη

Ηράκλειο: Εξιχνιάστηκαν περισσότερες από 40 διαρρήξεις με πρωταγωνιστή 16χρονο

Τηλεφώνημα για βόμβα σε δύο πτήσεις της Aegean προς Μιλάνο και Βιέννη

Σκάνδαλο με ΜΚΟ: Λογαριασμοί στελεχών σε τράπεζες Λιθουανίας και Δανίας

Μαρούσι: Απειλητικό τηλεφώνημα για βόμβα στο Κέντρο Διαχείρισης Κόκκινων Δανείων

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα: Στους δρόμους μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί

Ο Ερντογάν θέλει να μιλήσει με τον Πούτιν μετά τη συνάντηση με τον Ζελένσκι – Τι είπε για τις ΗΠΑ