Ένας φίλος από τα (όχι και τόσο) παλιά είναι ο εκλεκτός του Παναθηναϊκού για τη θέση του μέσου. Οι «πράσινοι» αναζητούν έναν ποδοσφαιριστή που θα μαρκάρει, θα δημιουργεί, θα πατά περιοχή και θα σκοράρει. Επίσης, που θα είναι σε καλή φυσική κατάσταση έχοντας κάνει προετοιμασία, αλλά δεν θα χρειαστεί πολύ χρόνο προσαρμογής.

Ο Αλγερινός άσος πληροί όλες τις παραπάνω προϋποθέσεις, αφού ΚΑΙ τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά που επιθυμούν στο «τριφύλλι» διαθέτει, ΚΑΙ προετοιμασία με τη Νιούκαστλ έχει κάνει, αλλά και γνωρίζει καλά την ομάδα και δεν θα χρειαστεί πολύ χρόνο για να ξαναμπεί στο κλίμα.

Υπάρχουν όμως και εμπόδια. Η Νιούκαστλ ζητούσε προ λίγων εβδομάδων 2 εκατ. ευρώ από τον Παναθηναϊκό. Παρότι οι απαιτήσεις της έχουν πέσει σίγουρα κατά πολύ, καθώς απομένουν 20 μέρες για την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου, θα πρέπει η τιμή του να πέσει κάτω από το 1/4 ή 1/5 για να προχωρήσει το deal. Υπάρχει πάντα η δυνατότητα να επιτευχθεί μια συμφωνία με την αγγλική ομάδα να διατηρεί ποσοστό μεταπώλησης ή να δοθεί ο παίκτης δανεικός, ωστόσο τη μοίρα του Αμπέντ-που επιθυμεί σφόδρα να επιστρέψει στην Αθήνα-ορίζει η Νιούκαστλ. Πάντως οι «καρακάξες» δεσμεύουν τον παίκτη με συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο και από τη στιγμή που δεν προχωρά η παραχώρησή του στη Φορτούνα Ντίσελντορφ (ομάδα της δεύτερης κατηγορίας) βρίσκονται σε δύσκολη θέση και προσπαθούν να τον ξεφορτωθούν αφού είναι σαφές πως δεν υπολογίζεται.

Ο Παναθηναϊκός δείχνει διάθεση να το παλέψει, ακόμη κι αν χρειαστεί να παίξει με το χρόνο περιμένοντας μέχρι και το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου. Ένα νέο, μετά και το περσινό που δεν είχε happy end, σίριαλ για τον Μεντί Αμπέντ μόλις ξεκίνησε.

*Παρά τον αποκλεισμό από την Μπριζ, ο κόσμος του Παναθηναϊκού συνεχίζει να παίρνει διαρκείας και ο αριθμός τους ξεπέρασε τις 7.800.

*Ο Παναθηναϊκός έκανε αίτημα στη Super League για να παίξει τη Δευτέρα, 24/8, με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, κι όχι την προηγούμενη, καθώς θα έχει προηγηθεί το μακρινό και κοπιαστικό ταξίδι στο Αζερμπαϊτζάν για το ματς με την Καμπάλα.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τσακίρης: «Λίγες αλλαγές από τον Νίκολιτς στο Αγρίνιο»

Δεσύλλας: «Ψάχνει αντίδραση ο Παναθηναϊκός απέναντι στον Βόλο - Οι σκέψεις Μπενίτεθ για την 11αδα»

Λέτο: «Είμαι πολύ χαρούμενος που οι παίκτες μου έχουν νοοτροπία νικητή»

Μπενίτεθ: «Μας δίνει έξτρα κίνητρο η ήττα του πρώτου γύρου - Να δημιουργούμε περισσότερες ''καθαρές'' ευκαιρίες»

Τσανάκας: «Να μη δώσει ευκαιρίες στον Άρη ο Ολυμπιακός - Τελευταία στιγμή οι αποφάσεις του Μεντιλίμπαρ»

Δύο δοκάρια, ευκαιρίες, αλλά όλα στο μηδέν: Τα highlights του Κηφισιά-Asteras AKTOR

Σαββόπουλος: «Μετρημένα κουκιά στην άμυνα του Άρη, Μορόν και Γένσεν κρίνουν τις υπόλοιπες θέσεις»

Τρέλα στο Αγρίνιο στην άφιξη της ΑΕΚ

Τσορμπατζόγλου: «Ίσως και αύριο στη Θεσσαλονίκη για τον ΠΑΟΚ ο Ζαφείρης - Τέιλορ και Μπιάνκο διεκδικούν θέση στην 11άδα»

Βαθμολογία Super League: Mόνιμος κάτοικος 4άδας ο Λεβαδειακός, ανάσα για ΟΦΗ, «βουλιάζουν» ΑΕΛ Νοvibet & Πανσερραϊκός