· Ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην βγάζει την καλύτερη εικόνα τον τελευταίο καιρό, αλλά κατά τη φετινή σεζόν έχει ένα συγκεκριμένο δεδομένο, το οποίο δεν μπορεί να αγνοήσει ο Ολυμπιακός-αν το κάνει, πολύ απλά θα ηττηθεί…

· Στα μεγάλα και σημαντικά παιχνίδια του στο πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός δεν χάνει! Εξαίρεση οι αγώνες του με τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ, από τον οποίο εδώ και μία διετία όχι απλά χάνει συνεχώς, αλλά έχει διασυρθεί, με τέσσερις ήττες σε τέσσερις αγώνες, δύο μέσα και δύο έξω, με συνολικό σκορ 0-11 (0-4, 0-3, 0-2, 0-2)!!!

· Από εκεί και πέρα, ο (7ος στη βαθμολογία) Παναθηναϊκός…

Με τον 2ο στη βαθμολογία Ολυμπιακό έφερε ισοπαλία (1-1) στο Καραϊσκάκη. Με τη 3η στη βαθμολογία ΑΕΚ έφερε δύο ισοπαλίες (0-0, 0-0) στο ΟΑΚΑ. Τον 4ο στη βαθμολογία Ατρόμητο τον κέρδισε (1-0) στο ΟΑΚΑ. Με τον 5ο στη βαθμολογία Άρη έφερε ισοπαλία (1-1) στο Χαριλάου. Τον 6ο στη βαθμολογία Παναιτωλικό τον κέρδισε (1-0) στο Αγρίνιο. Την 7η στη βαθμολογία Ξάνθη την κέρδισε (1-0) στην Θράκη.

· Τα αποτελέσματα του δηλαδή είναι εξαιρετικά με τις υπόλοιπες έξι από τις οκτώ ομάδες του πρώτου μισού του βαθμολογικού πίνακα: τρεις νίκες και τέσσερις ισοπαλίες. Ας συνυπολογίσουμε σε αυτά, τη νίκη του κι επί του Πανιώνιου (1-0) στο ΟΑΚΑ, το διπλό του μέσα στη Λάρισα (3-1), την ισοπαλία (1-1) στην Τρίπολη και τη νίκη του (1-0) στο ΟΑΚΑ επί του Αστέρα. Άλλα τέσσερα πολύ καλά αποτελέσματα με παραδοσιακά ισχυρές ομάδες της ελληνικής Λίγκας.

· Ο Παναθηναϊκός δεν βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα, ίσως και τριάδα-τετράδα της βαθμολογίας, για δύο λόγους.

Πρώτον, γιατί ξεκίνησε το πρωτάθλημα με μείον έξι βαθμούς-αν τους είχε, αυτή την στιγμή θα ήταν ένα πόντο πιο ψηλά από τον 5ο Άρη.

Και δεύτερον, γιατί την πάτησε σε παιχνίδια με τις πιο αδύναμες ομάδες του φετινού πρωταθλήματος (έχασε 1-3 στον ΟΦΗ, έχασε 0-1 στα Γιάννινα, έφερε 0-0 στη Λιβαδειά) και γιατί δεν ανταποκρίθηκε σε κάποια άλλα παιχνίδια (φέρνοντας ισοπαλίες στο ΟΑΚΑ με την Ξάνθη 2-2 και τη Λάρισα 1-1 και χάνοντας εκτός έδρας στον Πανιώνιο 0-2 και στη Λαμία 0-1). Έστω τα δύο ματς εντός έδρας με Ξάνθη και Λάρισα να είχε πάρει, τώρα θα ήταν στον πόντο από τον 3ο Ατρόμητο, με τους μείον έξι βαθμούς.

· Ο Ολυμπιακός εάν δεν θέλει να συνεχιστεί η τραγική παράδοση που εσχάτως έχει δημιουργήσει με τον Παναθηναϊκό, είναι υποχρεωμένος να πάει να παίξει την Κυριακή πάρα πολύ αποφασιστικά, σοβαρά και έξυπνα. Και να είναι καλά διαβασμένος στο παιχνίδι, ξέροντας πραγματικά τι θα έχει να αντιμετωπίσει.

· Άλλωστε, ο Παναθηναϊκός έδειξε τις διαθέσεις του για το πώς αντιμετωπίζει πάντα το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό-μόνο τώρα, εναντίον του Ολυμπιακού, θα παίξει κομπλέ: προτίμησε να χάσει τον τιμωρημένο Μπουζούκη από το παιχνίδι του με την ΑΕΚ, ενώ και ο Κουλιμπαλί, που δεν είχε παίξει με τον ΠΑΟΚ, λόγω τραυματισμού, είναι πλέον καλά από την περασμένη αγωνιστική.

· Ο Ολυμπιακός πρέπει να δει την πραγματικότητα: ότι ο Παναθηναϊκός το πάει όπως στον α΄ γύρο με τα ντέρμπι: όπως τότε είχε πρώτα (εύκολη) ήττα από τον ΠΑΟΚ με 0-2 και πήγε μετά και υποχρέωσε σε ισοπαλίες την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, έτσι και τώρα έχασε (εύκολα) από τον ΠΑΟΚ και πάει τώρα να σώσει τις εντυπώσεις με την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό.

· Παρεμπιπτόντως, ο Ολυμπιακός στον α΄ γύρο μέσα στο Καραϊσκάκη έχανε μέχρι το 95’…

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube