Εδώ και λίγες μέρες είχαμε πει ότι Toro Rosso και Renault συμφώνησαν να δοθεί ο Κάρλος Σάινθ από την πρώτη στη δεύτερη ώστε η γαλλική ομάδα να σταματήσει να προμηθεύει με κινητήρες την ιταλική.

Εν τέλει αυτή η συμφωνία ανακοινώθηκε σήμερα με τη Renault να ανακοινωθεί τον δανεισμό του Κάρλος Σάινθ για την επόμενη σεζόν. Βέβαια υπάρχει ακόμα μια πιθανότητα ο Ισπανός να μεταβεί στη γαλλική ομάδα από φέτος αντικαθιστώντας τον απογοητευτικό μέχρι στιγμής Τζόλυον Πάλμερ.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Renault Συρίλ Αμπιτεμπούλ δήλωσε για τον Ισπανό: « Ο Κάρλος Σάινθ είναι ένας πολύ υποσχόμενος οδηγός, ο οποίος βρίσκεται στο ραντάρ μας εδώ και καιρό, ιδίως μετά της επιτυχίες του με τη Junior Formula της Renault. Είναι πολύ θετικά νέα για εμάς το ότι καταφέραμε να τον κλείσουμε για το 2018.

Η επιλογή αυτή είναι συνυφασμένη με τα μεσοπρόθεσμα σχέδιά μας. Πιστεύουμε ότι ο Νίκο και ο Κάρλος θα συμπληρώσουν ο ένας τον άλλο μέσα και έξω από την πίστα και ότι αυτός ο συνδυασμός θα μας βοηθήσει να ανέβουμε στο grid.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Χέλμουτ (Μάρκο), που μας δάνεισε τον Κάρλος για αυτή την περίοδο. Πρέπει επίσης να ευχαριστήσουμε τον Τζολιον Πάλμερ για τη συνεχή σκληρή δουλειά του με την ομάδα και τις προσπάθειές του τις τελευταίες δυο σεζόν. είναι ένας αφοσιωμένος οδηγός και του ευχόμαστε τα καλύτερα στα επόμενα βήματα της καριέρας του».

Επιμέλεια: Αποστόλης Βερτούδος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

H Formula 1 επιστρέφει στην Αφρική: Στη Ρουάντα Grand Prix από το 2030 και μετά

Η βαθμολογία της Formula 1: Ολοένα και πιο κοντά στον τίτλο ο Αντονέλι - Πλησιάζει την τριάδα ο Φερστάπεν

He is back: Δεύτερη σερί νίκη για τον Φερστάπεν στη Σιγκαπούρη!

Ιστορική pole position για τον Φερστάπεν στη Σιγκαπούρη!

F1: Κυρίαρχος ο Φερστάπεν στο βρόχινο Σπριντ της Σιγκαπούρης – Καταστροφικό φινάλε για τη ΜακΛάρεν

Καμία ποινή για Φερστάπεν στο περιστατικό με Χάμιλτον: Εκκινεί από την pole position στο Sprint Σιγκαπούρης

Συνεχίζει με... σπασμένα φρένα ο Φερστάπεν: Ο «Ιπτάμενος Ολλανδός» κατέκτησε την pole του Sprint Race της Σιγκαπούρης!

Φερστάπεν: «Περήφανος για όλη την ομάδα»-Αντονέλι: «Ό,τι καλύτερο μπορούσαμε»

Formula 1: «Φωτιά» στη βαθμολογία μετά τη Μαλαισία – Φερστάπεν και Νόρις μαζί στους 188 βαθμούς

Πρώτη φετινή νίκη ο Φερστάπεν στο χάος της Μαλαισίας, απίθανο comeback οι Ferrari, καταστροφή για Ράσελ!